Στον «Επενδυτή» μίλησε ο Σαμαράς

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, 12:59
Στον «Επενδυτή» μίλησε ο Σαμαράς
Συνέντευξη στον «Κόσμο του Επενδυτή» έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως δημιουργείται επί της ουσίας ένα νέο κόμμα που ξέρει τα προβλήματα του τόπου, δεν έχει γραμμάτια από το παρελθόν και χτίζει τις προοπτικές της δικής του διακυβέρνησης, με αποφασιστικότητα αλλά και υπευθυνότητα.

Για το θέμα της ενότητας στη ΝΔ και ειδικότερα για την Ντ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι δεν τη βλέπει ως «ηττημένη» και δεν τη θέλει σε «ακινησία».

«Τη θέλω δραστήρια, μαζί μας, στην πρώτη γραμμή».

«Για την οικονομία, τονίζει ότι χρειάζονται πολύ πιο δραστικές περικοπές στις σπατάλες, αναπτυξιακά μέτρα και μεταρρυθμίσεις στη διάρθρωση των αγορών. Αν γίνουν αυτά η έξοδος από την κρίση θα είναι ταχύτερη και ευκολότερη απ’ ό,τι φαντάζονται πολλοί», δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο εθνικιστής είναι, απαντά, μεταξύ άλλων:

«Όσο εθνικιστής μπορεί να είναι όποιος βιώνει τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου του, χωρίς να υποτιμά τον πολιτισμό και την παράδοση άλλων λαών», ενώ αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς «δεξιός» και «αριστερός», σημειώνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται απαξιωτικά, λέγοντας: «Είναι πολιτικές ταυτότητες, δεν είναι κουσούρια ούτε αρετές».

Για το Κυπριακό επαναλαμβάνει τη θέση ότι αν το νέο σχέδιο είναι το ίδιο με το Σχέδιο Ανάν, θα το στείλει στο καλάθι των αχρήστων ο ίδιος ο κυπριακός λαός.

Για τα ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζει ότι προέχει η εφαρμογή από την Τουρκία των διμερών συμφωνιών που έχουμε κάνει για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

Τέλος, για το μεταναστευτικό, τονίζει ότι πιστεύουμε στην «πολιτιστική κοινότητα, όχι στην κοινότητα του αίματος» και θεωρεί ότι η καλύτερη ρύθμιση αντιστοιχεί στο γερμανικό μοντέλο όσον αφορά στην πολιτογράφηση και την ιθαγένεια και στο γαλλικό, όσον αφορά στην κοινωνική ένταξη και την εθνική ταυτότητα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, 12:59