Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου - Καντάφι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, 23:37
Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου - Καντάφι
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον συνταγματάρχη Καντάφι είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε στον Λίβυο ηγέτη τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε..

Με πρωτοβουλία του Καντάφι, ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί του, άκουσε τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Με τον τρόπο αυτό, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, θα μπορούσε να αποφευχθεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και της βίας που προκαλεί αυξανόμενο αριθμό θυμάτων και εντείνει την πιθανότητα εμφυλίου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο της Λιβύης Jana, μετέδωσε νωρίτερα πως ο Λίβυος ηγέτης προειδοποίησε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό εναντίον «οιασδήποτε επιβουλής» κατά της χώρας του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως ο Καντάφι, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνδιάλεξης, προειδοποίησε πως «οιαδήποτε επιβουλή κατά της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της Βορείου Αφρικής, στην περιφέρεια της Μεσογείου και στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα φίλη της Λιβύης και δύναται να διαβιβάσει τη συμβουλή αυτή στις χώρες της Ε.Ε.» αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Jana, χωρίς να προσθέτει άλλη λεπτομέρεια, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, 23:51