Συγκρουσιακή επικοινωνιακή πολιτική από την Αθήνα, κατευθυνόμενες και στοχευμένες απειλές από το εξωτερικό, την ώρα που ανοίγουν τα μεγάλα μέτωπα, ασφαλιστικό και αξιολόγηση.

Στη μάχη χαρακωμάτων με τους δανειστές η κυβέρνηση επέλεξε την κατά μέτωπο επίθεση με τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε περί “αμετανόητων και εμμονικών εχθρών της Ελλάδας που παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν”. Την αφορμή έδωσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που χαρακτηρίζει την Ελλάδα “ακυβέρνητο καράβι”, που έχει “καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα”, επικαλούμενη τρισέλιδη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πηγές της συντηρητικής πλην έγκυρης εφημερίδας φέρεται να προέρχονται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Ουσιαστικά φωτογραφίζονται στην οργισμένη ανακοίνωση της κυβέρνησης ο Βόλφγκανγ Σόιμπλε και συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης που είχαν τηρήσει και τηρούν σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα και έχουν ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού τους το σενάριο του Grexit.

Απόψε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 1 ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει μηνύματα προς την Ευρώπη αλλά και το εσωτερικό. Κατά τη συνέντευξη η οποία θα συντονίζεται από τον Πάνο Χαρίτο και θα υποβάλλουν ερωτήσεις δημοσιογράφοι ιδιωτικών μέσων, αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει για τον οδικό χάρτη των επόμενων ημερών και παράλληλα στη γραμμή που ακολούθησε και στη ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στη Βουλή πριν από τη ψήφιση του προϋπολογισμού να δηλώσει ότι “αν χρειαστεί θα ξανασυγκρουστούμε”.

Το μήνυμα αυτό θα έχει και αποδέκτες στο εσωτερικό. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης στα οποία έβαλε “φρένο” ο Αλέξης Τσίπρας ενώ κυβερνητικοί κύκλοι τα έχουν χαρακτηρίσει ως «ευσεβείς πόθους» συγκεκριμένων κέντρων που θέλουν να ελέγξουν την κυβερνητική πολιτική κυρίως στα θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φόβος που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι οι πιστωτές θα εμμείνουν στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων που αποφασίστηκαν και υπογράφτηκαν το καλοκαίρι, την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζεται ανένδοτη στο να προχωρήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων. Παράλληλα, εκτιμούν ότι όσο πλησιάζει ο χρόνος της αξιολόγησης η φράξια Σόιμπλε θα υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, κυρίως ως προς το ασφαλιστικό, ώστε να υπάρξει καθυστέρηση στη συζήτηση για την απομείωση του χρέους και να υποδαυλίζονται σενάρια για πτώση της κυβέρνησης με συγκρότηση οικουμενικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης