«Θεωρώ ότι τώρα είναι καιρός για περισσότερη συνεργασία προκειμένου να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές και κυρίως οι μη προσφυγικές ροές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της μίνι συνόδου υπό την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτίμησε πως «είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σήμερα, και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, και πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, έχουμε πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο στα hotspots – στα κέντρα υποδοχής, δε μου αρέσει η λέξη hotspots – και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε πιο στενά με την Τουρκία ώστε να μειωθούν οι ροές.

Αλλά η πρώτη μας υποχρέωση είναι η ανθρώπινη υποχρέωση, να δείξουμε προς τους ανθρώπους αυτούς αλληλεγγύη. Συνεπώς, σήμερα έχουμε πολλά να συζητήσουμε, όχι μόνο για το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και για το ενδεχόμενο εξόδου του Ην. Βασιλείου από την Ε.Ε. («Brexit») – αν και νομίζω ότι δεν είναι καιρός για εξόδους από την Ευρώπη, είναι καιρός για περισσότερη συνεργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης