«Κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε όχι το 14ο, αλλά τον 5ο και τον 6ο μισθό», είπε ο Παπανδρέου στην ομιλία του για την οικονομία, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση.

Ωστόσο, στο τέλος, πρόσθεσε πως αυτό θα συμβεί αν δεν κάνουμε ό,τι πρέπει για να σωθεί η «οικονομία μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε νέες νάρκες στον προϋπολογισμό του κράτους, είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε πως, εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση δίνει μάχες παντού και αυτή είναι η κρισιμότερη, «για τη διάσωση της χώρας».

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι είμαστε μια χώρα που μπορεί και έχουμε ένα λαό που ξέρει να μάχεται.

Για να έρθει μετά η… «βόμβα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν η χώρα μας δεν καταφέρει να δανειστεί με παρόμοιους όρους όπως οι άλλες χώρες, τότε θα έρθει η καταστροφή.

Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε όχι τον 14ο άλλα ούτε τον 5ο και τον 6ο μισθό. Καλώ όλους να σκεφθούν τι θα συμβεί στη χώρα μας αν το κράτος μας δεν μπορεί να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, αν στραγγίξει το τραπεζικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, βέβαια, σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα και θα πληρώσουν κάποιοι οι οποίοι δεν φταίνε, αποδεχόμενος την αδικία των μέτρων.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι θα χρειαστούν και επιπλέον μέτρα και δύσκολες αποφάσεις.

Σφοδρή ήταν και η επίθεση την οποία εξαπέλυσε στη Νέα Δημοκρατία.

Έκανε λόγο για κράτος εν υπνώσει, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, για μία κατάσταση η οποία δεν είχε προηγούμενο.

Στις 2/10, ανέφερε, είπαν ψέματα συνειδητά, για την κυβέρνηση Καραμανλή.

«Επί πέντε χρόνια είχαμε πάρτι κολλητών, αδιανόητες δαπάνες, offshore υπουργών!…», τόνισε.

Μάχη ενάντια στα προνόμια των λίγων, μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ανακοίνωσε ο Παπανδρέου.

«Δεν με ενδιαφέρει αν είναι offshore, δεν με ενδιαφέρει αν δεν κόβουν αποδείξεις, δεν θα επιτρέψω σε όσους πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου να πίνουν εις υγεία του κορόιδου!»

Έκρυβαν, είπε, τα πραγματικά στοιχεία, για να μη γνωρίζουν οι πολίτες το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς και αυτό δεν διαγράφεται από τη μνήμη των εταίρων μας.

«Λυπάμαι τους Έλληνες, αλλά δεν μπορώ ως πρωθυπουργός να κάθομαι άπραγος. Θα προχωρήσω σε κάθε απόφαση που χρειάζεται», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι είναι χρέος μας, να αποδείξει πράγματι τι είναι η Ελλάδα.

«Να κάνουμε ό,τι πρέπει για να κερδίσουμε την αξιοπιστία της χώρας και να κάνουμε τις αλλαγές που υποσχεθήκαμε και που γι’ αυτές μας ψήφισαν οι Έλληνες», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, πως το ταμείο του Δημοσίου πρέπει να βρει πάνω από 100 δισ. για να πληρώσει τα τακτικά έξοδα και από αυτά θα δανεισθεί τα μισά περίπου.

Σημαντική αναφορά έκανε και στην περίοδο της μεταπολίτευσης.

Τελειώνει για τη χώρα μας μια ολόκληρη εποχή, σημείωσε.

Το πρόβλημα της χώρας μας ήταν βαθιά κοινωνικό.

Η μεταπολίτευση βρήκε την κοινωνία σε βαθιά διαίρεση με αποκλεισμένα ολόκληρα τμήματα του λαού.

Και κατέληξε πως η κυβέρνηση αναγκάζεται να ζητήσει από τους δημόσιους υπαλλήλους να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα.

«Οφείλουμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία και θα το κάνουμε δίνοντας μάχη σε όλα τα επίπεδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης