«Τα ψέματα και ο χρόνος τελείωσαν», δήλωσε ο o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας τον κίνδυνο «ξαφνικού θανάτου της χώρας» και καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «50 αποχρώσεις του γκρι» στις θέσεις της για τη διαπραγμάτευση.
Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύεται διεθνώς, αλλά εξαντλείται σε μια μίζερη εσωκομματική διαπραγμάτευση και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει το λάθος να εκλάβει ως φιλική τη θέση του ΔΝΤ, που εμφανίζεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να καλεί είτε την ΕΕ να προχωρήσει σε κούρεμα του χρέους ή την Ελλάδα να πάρει πρόσθετα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία «πρόκειται για ωμή απειλή ξαφνικού θανάτου».

Σχολίασε ακόμη το ταξίδι του Γιάννη Δραγασάκη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Φραγκφούρτη για να συναντήσουν τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, κάνοντας λόγο για παράξενη απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη από τη διαβούλευση και υποστήριξε ότι «στέλνονται παράταιρα και αντιφατικά μηνύματα που μειώνουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης».

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε για ακόμα μια φορά της πολιτικής που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, η οποία -όπως είπε- «λοιδορήθηκε, φτύστηκε, απαξιώθηκε, αλλά δείχνει ότι δικαιώθηκε», συμπληρώνοντας ότι «το ζήτημα για εμάς δεν είναι να δικαιωθούμε μέσα από την καταστροφή της χώρας, αλλά να βγει αλώβητη από την κρίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα θα βγαίναμε από το μνημόνιο. Όμως δυστυχώς η χώρα μπαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης