Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε πως δεν έχει σχέδιο, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε πολιτικούς της φίλους στην Αργολίδα.

«Καταφέρνει και να διαψεύδει τις προεκλογικές του υποσχέσεις και να μην ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα των περιστάσεων. Το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία με ψέματα και τώρα τα βρίσκει μπροστά του. Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στα τελευταία οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έκτακτη εισφορά είναι ένα ακόμη μέτρο που σχεδιάστηκε στο γόνατο, στέλνοντας το λογαριασμό σε εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά. Αντί να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει και πάλι την εύκολη λύση της υπερφορολόγησης εξαπολύοντας φοροκαταιγίδα ενάντια στους φορολογούμενους πολίτες που δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία», δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοπντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «ανίκανα και ανέτοιμα να κυβερνήσουν και να προωθήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Για τα του κόμματος, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως «η ΝΔ πρέπει να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία. Να χτίσει νέες πλατιές κοινωνικές συμμαχίες. Να φύγει από την απομόνωση και την περιχαράκωση, που κάποιοι πάνε να κάνουν σημαία. Και πάνω απ’ όλα να ξεκινήσουμε άμεσα δυναμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Η μόνη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση. Γι’ αυτό το σύστημα ΠΑΣΟΚ δίνει τα ρέστα του εναντίον μου», δήλωσε η υποψήφια για την αρχηγία.

Παράλληλα απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται για μηχανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι περήφανη γιατί σε αυτή την προσπάθεια έχω δίπλα μου στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματός μας. Στελέχη που συνεργάστηκαν με όλους τους πρώην προέδρους μας. Αυτό κάποιοι πάνε να το βαφτίσουν απαξιωτικά, ως «μηχανισμό». Για μας αυτό λέγεται ενότητα. Λέγεται συστράτευση. Λέγεται αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός. Θα παραμείνουμε ένα μεγάλο, ανοιχτό και δυνατό κόμμα ή θα γίνουμε ένα μικρό και αναχρονιστικό κόμμα που δεν θα μπορεί να κερδίσει εκλογές; Θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια ή τον καιροσκοπισμό; Θα αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης να αλωνίζουν ή θα δείξουμε τη δύναμη της μεγάλης μας παράταξης;», κατέληξε η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης