Η πραγματική οικονομία από τις αρχές του 2015 επέστρεψε στην ύφεση, όπου και παραμένει, υπερθεμάτισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

«Τα λουκέτα πολλαπλασιάστηκαν, η ανικανότητα της κυβέρνησης επέφερε τεράστιο πλήγμα και το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών. Το 2013 και 2014, η χώρα είχε πρωτογενή πλεονάσματα. Σήμερα η κυβέρνηση επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα, αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη φορολογία» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση θεωρεί ως επιτυχία την εφαρμογή ρυθμίσεων για το χρέος που συζητούνταν από το 2012. Τα μέτρα αθροίζουν στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχει συμφωνήσει σε πρόσθετα μέτρα. Αυτός είναι ο λογαριασμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτός ο λογαριασμός είναι ίσος με αυτόν του δεύτερου μνημονίου. Με τον περιορισμό του αφορολόγητου, την αύξηση συντελεστών, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών πορεύονται. Με ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο κοινωνικά άδικο. Που απορρυθμίζει το σύστημα».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Η αριστερή χρυσόσκονη δεν πείθει πλέον τους πολίτες. Οι πολίτες βλέπουν τα χειρότερα να έρχονται μπροστά τους. Γι’ αυτό η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, με άλλες πολιτικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης