Ζητά να πληροφορηθεί τις αποφάσεις για την Ελλάδα

Ζητά να πληροφορηθεί τις αποφάσεις για την Ελλάδα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά να πληροφορηθεί ποίες αποφάσεις ελήφθησαν κατά την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, την περασμένη Παρασκευή στο Λουξεμβούργο και μάλιστα ζητά τα πρακτικά της συνεδρίασης:

«Η συνάντηση υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - παρουσία του προέδρου του Eurogroup κ. Γιούνγκερ -είναι φανερό πως αφορούσε στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και στα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και η τρόικα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, πιθανότερα σενάρια είναι η σύνταξη ενός νέου Μνημονίου και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας υπό εποπτεία.

Επειδή είναι αδιανόητο τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία και το μέλλον των επόμενων γενεών να συζητούνται μυστικά, εν αγνοία του λαϊκού παράγοντα και των θεσμών της χώρας,

Ερωτάται ο κ. υπουργός

• Ποιες αποφάσεις ελήφθησαν σχετικά με τη χώρα μας στην συνεδρίαση της Παρασκευής 6-5-2011;

Αιτούμαι την κατάθεση των πρακτικών που τηρήθηκαν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών παρουσία του προέδρου του Eurogroup», αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην ερώτησή του.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, 11:11