«Μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι.
«Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς την έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει» ανέφερε.
«Μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν. Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μια δημιουργική σύνθεση» είπε.
«Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. Ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις».

«Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης, τελείωσε στις 7 Ιουλίου»
«Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης, τελείωσε στις 7 Ιουλίου. Θέλω να σας συγχαρώ για τον τρόπο που χειριστήκατε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς.
«Την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο μας νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου. Θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα»
«Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι από έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες και δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η προηγούμενη κυβέρνηση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.
«Θα συζητάμε ελεύθερα, χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου δεν είναι ευκαιρία για επικοινωνία και εντυπώσεις» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Στην Κύπρο το πρώτο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη
Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στην Κύπρο, ενώ μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ.
Η είσοδος των υπουργών:








