Νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των Θεσμών θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός την Τετάρτη, λιγες ώρες πριν το Eurogroup και μία ημέρα πριν τη νέα Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου MNI, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στην βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να έχουν συνομιλίες. Φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις είναι οριακές και οι αντιρρήσεις που έχει το ΔΝΤ απειλούν να βάλουν φωτιά στις διαβουλεύσεις και να τορπιλίσουν τη συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, σύμφωνα με τις πηγές του MNI, στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των θεσμών, ήτοι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, η επικεφαλής της ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις στόχο έχουν να έχει υπάρξει η τελική συμφωνία την οποία θα εγκρίνει το Eurogroup που συνέρχεται αύριο στις Βρυξέλλες στις 20:00 ώρα Ελλάδος και εν συνεχεία, θα εγκρίνει η Σύνοδος Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στη βελγική πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης: “Όχι στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Υποκύπτουμε στις πιέσεις

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης