Σε νέα αύξηση του ορίου παροχής ρευστότητας, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Χρηματοδότησης (ELA), προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έπειτα από τηλεδιάσκεψη του διοικητικού της συμβουλίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της νέας πίστωσης που χορηγήθηκε στο τραπεζικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Μάριο Ντράγκι συνεχίζει να βάζει πλάτη στη διαπραγμάτευση, με την ελληνική κυβέρνηση να προβαίνει σε σημαντικές υποχωρήσεις αναφορικά με τις προεκλογικές της εξαγγελίεςΤη Δευτέρα η ΕΚΤ είχε και πάλι αυξήσει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, προκειμένου οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν την εκροή καταθέσεων που είχε σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες. Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού οργανισμού Μάριο Ντράγκι έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα θα εξασφαλίζεται όσο υπάρχει ελπίδα για συμφωνία με τους θεσμούς. Στέλεχος της ΕΚΤ δήλωσε τη Δευτέρα πως «οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση».

Το νέο «μαξιλάρι» από τον Ιταλό τραπεζίτη έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στη λήψη σκληρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής -ύψους 7,9 δισ. ευρώ-, εξέλιξη που προκάλεσε την ικανοποίηση των πιστωτών και σοβαρούς τριγμούς στο κυβερνών κόμμα λόγω της παραβίασης των λεγόμενων «κόκκινων γραμμών» του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Ντράγκι: «Ασφαλές το τραπεζικό σύστημα όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα»

Σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της ΕΚΤ διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και είχε διάρκεια 30 λεπτών, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης