«Να λοιπόν που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, η ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων δεν είναι μια … ελιτίστικη υπόθεση που αφορά τους λίγους» αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακολούθως εξηγεί: «Να που η τοξικότητα, η βαρβαρότητα, η χυδαιότητα, που ευδοκιμεί – δυστυχώς – στον δημόσιο λόγο, ξαναχτύπησε. Και όχι μόνο σήμερα. Και να γιατί το μέτωπο απέναντι στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, την ξενοφοβία φαντάζει περισσότερο παρά ποτέ μονόδρομος. Λίγες μέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Ζακ/της Zackie, κανείς, καμιά, κανένα δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Γιατί, όπως είπα και χθες το βράδυ στη Νέα Ιωνία, η ακροδεξιά είναι εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «Είναι ευθύνη όλων μας να πάρουμε θέση: για το πώς θα χτυπήσουμε τη φτώχεια και τις ανισότητες – που, με τη σειρά τους, οδηγούν στον φόβο και την ανασφάλεια, καύσιμη ύλη του φασισμού -, για το πώς, και με πόση ένταση, θα δώσουμε τη μάχη στο ιδεολογικό επίπεδο. Περιθώρια για μισόλογα και ίσες αποστάσεις απλώς δεν υπάρχουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης