Οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι αλλάζουν χέρια για μια βραδιά κάθε φεστιβάλ και αυτή είναι πάντα η τελευταία. Ενώ η αυλαία του 32ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας πέφτει, οι ιστορίες και οι ήρωες των ταινιών δίνουν τη θέση τους στην σκηνή στις κριτικές επιτροπές.

Το Δημοτικού Ωδείου της Δράμας, όπου έγινε και φέτος η τελετή λήξης, πλημμύρισε κινηματογραφιστές, σινεφίλ και αγωνία….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος, καλησπερίζοντας θερμά την κατάμεστη αίθουσα χαρακτήρισε τη φεστιβαλική εβδομάδα της 32ης διοργάνωσης «μια πλούσια ποιοτικά εβδομάδα όπου προβλήθηκαν συνολικά 225 ταινίες» και ευχαρίστησε όλους τους κινηματογραφιστές για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας πως «απόψε εμείς δεν πρέπει να μιλάμε πολύ, είναι μια βραδιά που ανήκει στις κριτικές επιτροπές, στους συναδέλφους μας νέους κινηματογραφιστές και στα βραβεία».

Ο Δήμαρχος της Δράμας & πρόεδρος του Φεστιβάλ, Θωμάς Μαργαρίτης, χαιρέτησε κινηματογραφιστές και προσκεκλημένους περιγράφοντας το κυρίαρχο συναίσθημα του, «πάντοτε στις τελετές λήξης του Φεστιβάλ της Δράμας, ένα συναίσθημα κυριαρχεί, η χαρμολύπη. Χαρά, διότι κύλησε η εβδομάδα ομαλά, λύθηκαν όλα τα προβλήματα αλλά και μια λύπη, διότι χαμηλώνουν τα φώτα κι ήρθε η ώρα να αποχωριστούμε. Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο, το Φεστιβάλ πάντοτε να το διευρύνουμε, να παραμένει ένα φεστιβάλ υψηλής ποιότητας και να σας βλέπουμε κάθε χρόνο. Ο θεσμός του Φεστιβάλ θα αποτελέσει την αφορμή να αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερα, φέτος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, κύριο Χρήστο Παναγόπουλο, για την πρωινή του εξαγγελία περί συμπαράστασης στη δημιουργία του μουσείου του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο κτίριο της παλαιάς Ασφάλειας. Η ΕΡΤ για ακόμη μια φορά αποδεικνύει τη μέγιστη συμπαράστασή της στο Φεστιβάλ της Δράμας. Χαίρομαι για την επιτυχία του Φεστιβάλ και υποκλίνομαι σε όλους τους νέους δημιουργούς που επιλέγουν τη Δράμα για να δείξουν τις νέες δημιουργίες τους. Η φθινοπωρινή Δράμα σας αγκαλιάζει γιατί εσείς αποτελείται την ψυχή του Φεστιβάλ. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Σεπτέμβρη».

Όπως είχε προγραμματιστεί, μετά το πέρας της απονομής, προβλήθηκε η 7λεπτη ταινία «A Stranger in Drama», δημιουργικό αποτέλεσμα του πρώτου Drama Mini Talent Lab και των περίπου 30 νέων συμμετεχόντων. Η υπεύθυνη του εργαστηρίου κυρία Βαρβάρα Δούκα ικανοποιημένη από την επιτυχημένη διεξαγωγή του τόνισε ότι «η ταινία μικρού μήκους και το Φεστιβάλ Δράμας αξίζει μια τέτοια εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε φέτος στο πλαίσιο της κινηματογραφικής εβδομάδας στη Δράμα, κάτι συμβαίνει σ’ όλα τα διεθνούς κύρους ευρωπαϊκά φεστιβάλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης