10/03/2009 – 22/03/2009

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Καουκάκη με τίτλο “Χορεύοντας”. Ο χορός αποτελεί μια από τις αρχαιότερες μορφές τέχνης, γνωστός ήδη στις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες. Η Ειρήνη Καουκάκη εστιάζει με τους πίνακές της σε αυτό που ονομάζουμε “κλασικό χορό”, απεικονίζοντας χορεύτριες και χορευτές σε χαλαρές στάσεις, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας, σωματικής και ψυχολογικής, στα παρασκήνια της επίπονης, κοπιαστικής προεργασίας που προηγείται μιας παράστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και είναι ακριβώς σε αυτό το σημείο όπου η καλλιτέχνης δίνει το βάρος του συνόλου, δηλαδή την διερεύνηση της ψυχολογίας του εικονιζόμενου χορευτή, μοντέλου. Χρησιμοποιεί την “εικόνα” του χορευτή ως αντήχηση της ψυχολογίας του και όχι ως τεκμήριο της χορευτικής του δεινότητας, ανάγει την ανθρώπινη μορφή γενικά, και όχι του χορευτή ειδικά, σε σύμβολο. Γιατί, τελικά, οι χορευτές της Ειρήνης Καουκάκη είναι μορφές που σκέπτονται, αισθάνονται, φοβούνται, ζουν το μικρό τους δράμα, αντιμάχονται τις ανησυχίες και τις ανασφάλειές τους λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή να δώσουν την προσωπική τους παράσταση. Βασικό μοντέλο της έκθεσης, είναι η Ευαγγελία Αραβανή (πρώην Star Hellas).

Η καλλιτέχνης γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητές τους: Δ. Μυταρά, Ν. Κεσσανλή και Π. Τέτση, όπου αποφοίτησε το 1989 με “Άριστα”. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Εγκαίνια: Τρίτη 10 Μαρτίου, ώρα 19:30
Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 & 17:00-21:00 εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικοινωνία: 210 3621601

Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Διεύθυνση: Ακαδημίας 50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης