Έργο-έκπληξη του Μπάνκσι σε δημοτικό σχολείο στο Μπρίστολ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 22:36
Έργο-έκπληξη του Μπάνκσι σε δημοτικό σχολείο στο Μπρίστολ
Μία έκπληξη περίμενε τους δασκάλους και τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Μπριτζ Φαρμ στο Μπρίστολ της Βρετανίας: Ο διάσημος καλλιτέχνης Μπάνκσι βρήκε την ευκαιρία και σε ανύποπτο χρόνο ζωγράφισε σε έναν από τους τοίχους του σχολείου ένα κοριτσάκι που παίζει με μια ρόδα αυτοκινήτου, που έχει πάρει φωτιά. Το γκράφιτι θυμίζει παιδική ζωγραφιά.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Μπάνκσι άφησε στο σημείο κι ένα γράμμα προς τους μαθητές, στο οποίο λέει ότι με το έργο του θέλησε να τους ευχαριστήσει για την πρωτοβουλία τους να δώσουν το όνομά του σε ένα από τα κτήρια του σχολείου.

«Σας ευχαριστώ για το γράμμα σας και για το ότι δώσατε σε ένα κτήριο το όνομά μου. Παρακαλώ δεχτείτε αυτή την εικόνα. Αν δεν σας αρέσει, είστε ευπρόσδεκτοι να προσθέσετε πράγματα, είμαι σίγουρος πως οι δάσκαλοί σας δεν θα έχουν αντίρρηση. Να θυμάστε: είναι πάντα πιο εύκολο να ζητάς συγγνώμη από το να παίρνεις άδεια. Με πολλή αγάπη, Μπάνκσι» γράφει.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο διευθυντής του σχολείου Τζεφ Μέισον ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να πουλήσει το γκράφιτι, αλλά αντίθετα θέλει να το διατηρήσει σε πολύ καλή κατάσταση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 22:36