Για 6η συνεχή χρονιά, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου της Αθήνας διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας.

Ένα φεστιβάλ που άνοιξε τις πύλες του το 2003, για κοινό αλλά και διάσημους χορογράφους και διεθνώς καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από 1-15/7 στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι το εξής:  

1 και 2 Ιουλίου 2008

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εθνικό Μπαλέτο Μασσαλίας (Ballet National de Marseille)

Σύλληψη Frederic Flamand και Dominique Perrault, Χορογραφία Frederic Flamand σε σκηνικά Dominique Perralt.

Τα φημισμένα μπαλέτα παρουσιάζουν μια εξαιρετική παράσταση, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Μασσαλίας το 2005 και κατέκτησε το διεθνές κοινό σε μία μεγάλη περιοδεία.

Τίτλος της: La cite Radieuse (η ακτινοβολούσα πόλη). Οι δημιουργοί της παράστασης σημειώνουν .”Η ιδέα πίσω από το Cite Radieuse δεν περαιώνεται από ένα μεμονωμένο πρόσωπο, αλλά από ένα σύστημα που αναπτύχθηκε εξαιτίας της αυξανόμενης και αστραπιαίας διακίνησης των υλικών αγαθών, αλλά και της τάσης των ανθρώπων στη διαφθορά….”. 

4 Ιουλίου

Για μία και μοναδική βραδιά παρουσιάζεται το Hip Hop Dance Company, με τη δημιουργία X-press. Ένα show καλοφτιαγμένο, πολύ καλά εκτελεσμένο, με εξαιρετικές ερμηνείες.

6 και 7 Ιουλίου

Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδας, Χορογραφία Αντώνης Φωνιαδάκης

Ο καταξιωμένος Έλληνας χορογράφος, που διαπρέπει τόσο στην “έδρα του” τη Λυών, όσο και σ’ όλη την Ευρώπη, μετά την Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει σε μουσική Julien Tarride, τη νέα του χορογραφική παράσταση με τίτλο “Mystify”.

To “Mystify” είναι δομημένο σε τρία μέρη και πιο συγκεκριμένα περιγράφει την πορεία της ανθρωπότητας, μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Στην παράσταση το σώμα καταγγέλλει την αδιαφορία, την απάθεια και τέλος ανακαλύπτει τα όρια του μέσα σε μία φόρμα νέα, σε ένα κόσμο με νόημα που αναδύεται μέσα από συντρίμμια.

9 Ιουλίου

Βραβεία Διεθνούς Διαγωνισμού Χορογραφίας του Αννόβερο

Κάθε χρόνο στο Αννόβερο διοργανώνονται λίγο μετά το Πάσχα των Καθολικών οι Oster-Tanz-Tage (Easter dance days). Και αμέσως μετά δίνονται τα βραβεία Διαγωνισμού Χορού του Αννόβερο. Ένας θεσμός καταξιωμένος 22 χρόνια τώρα!

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο Αθηναϊκό κοινό τα πρώτα βραβεία του διαγωνισμού για τις Χρονιές 2006, 2007 και 2008.

Στην “Τεχνόπολις” θα χορέψουν ο Daniel Proietto, o Eric Gautier, o Yossi Berg και ο Ιταλός νικητής το 2008, Mirko Guido.

Μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού του Αννόβερο θα παραβρεθούν στο 6o Φεστιβάλ Αθήνας να παρακολουθήσουν στο πλαίσιο της βραδιάς, τις Ελληνίδες, Στέλλα Ζάννου με την ομάδα Smack Dance Company και Ιωάννα Πάραλη με τους Landscape. 

Σε αυτόν τον άξονα, το Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας θα θέσει τις βάσεις για την συμμετοχή Ελλήνων Χορογράφων και Χορευτών στην Εβδομάδα Χορού Oster-Tanz-Tage.  

11 και 12 Ιουλίου

Scottish Dance Theatre

Το πολυβραβευμένο χορευτικό συγκρότημα, που εδρεύει στο Dundee Rep Theatre στη Σκωτία με καλλιτεχνική Διευθύντρια την Janet Smith, χορεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Το Scottish Dance Theatre θα παρουσιάσει δύο παραγωγές. “Luxuria” σε χορογραφία Liv Lorent. Μία παράσταση που, όπως έγραψε το περιοδικό Dance Europe, είναι γήινη και ταυτόχρονα ερωτικά χρωματισμένη με μελαγχολία και ρομαντισμό. “Dog” σε χορογραφία Hofesh Shlechter που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Dundee Theatre τον περασμένο Φεβρουάριο, ξεσηκώνοντας τον ενθουσιασμό των κριτικών και του κοινού.

14 και 15 Ιουλίου

Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Χοροθέατρο Οκτάνα παρουσιάζουν τη νέα παραγωγή “Neverland-Blood on the dance floor”. Μια ομάδα ερμηνευτών παρελαύνει μέσα σε ένα άδειο χώρο, με μοναδικό χαρακτηριστικό μια κηλίδα από αίμα, που απειλεί να κατακλύσει τα πάντα. Οι performers διερευνούν τα όρια των εκφραστικών τους δυνατοτήτων υπό τους ήχους μιας μπάντας, που διευθύνει ο Δημοσθένης Γρίβας.

Αυτή τη φορά, πλέκεται ένα σύνθετο θέαμα με έντονο εικαστικό ενδιαφέρον και με τη σωματικότητα σε κεντρική θέση, από τον Κωνσταντίνο Ρήγο. 

Μέσα σε μία σκηνή, στην “Τεχνόπολις”, το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας, συγκεντρώνει 7 εξαιρετικά διεθνή συγκροτήματα και 11 διαφορετικές χορογραφικές δημιουργίες, μόλις σε 10 παραστάσεις.

Στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αθήνας, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις.

  • Έκθεση φωτογραφίας – αφιέρωμα στον Μωρίς Μπεζάρ
  • Βραδιές νέων χορογράφων, με παρουσίαση χορογραφιών τους στην αίθουσα σεμιναρίων της “Τεχνόπολις” (είσοδος ελεύθερη).
  • Σεμινάρια χορού (open class) από τον Αντώνη Φωνιαδάκη 3,4,5 και 6 Ιουλίου και του Toby Fitzgibbous του Scottish Dance Theatre 8, 9, 10 και 11 Ιουλίου.

Προπώληση

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 17/6.  

Πληροφορίες

Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων, τηλ.: 210 3612920, 10:00-14:00

“Τεχνόπολις”, τηλ.: 210 3235353, 18:00-21:00.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης