Το ετήσιο amfAR «Σινεμά κατά του AIDS», Gala αποτελεί το πιο κοσμικό event και ένα από τα highligts του Φεστιβάλ των Καννών.

Οι εκπλειστηριαστές του αποψινού 24ου γκαλά του amfAR, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία με την ευκαιρία του κινηματογραφικού φεστιβάλ, είναι η Νικόλ Κίντμαν, ο Ντέιβιντ Λιντς και ο πρόεδρος της επιτροπής του 70ου φεστιβάλ των Καννών Πέδρο Αλμοδόβαρ. Ανάμεσα στις μεγάλες κοσμικές διοργανώσεις παγκοσμίως, αυτό το φιλανθρωπικό γκαλά «Σινεμά κατά του AIDS» θα έχει χίλιους καλεσμένους, μεταξύ τους πολλές προσωπικότητες, που θα συγκεντρωθούν στο Εντέν Ροκ, στο παλάτι του ακρωτηρίου Αντίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηθοποιοί Τζέσικα Τσαστέιν, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Νταϊάν Κρούγκερ, Μίλα Γιόβοβιτς και Εύα Λονγκόρια ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της αμερικανικής οργάνωσης που ίδρυσε η Λιζ Τέιλορ.

Εφέτος, μεταξύ των μεγάλων λαχνών περιλαμβάνεται μια εβδομάδα για διακοπές σε ένα παλάτι των Μαλδίβων για 60 άτομα: ο πλειοδότης θα μπορεί να συνοδεύεται από 59 φίλους του.

Μια εξαιρετική ανοικτή Jaguar XK150 του 1958, πλήρως αναπαλαιωμένη και σε άριστη κατάσταση, ένα μεγάλο γλυπτό από αλουμίνιο μήκους 14 μέτρων ειδικά κατασκευασμένο από τον Γάλλο καλλιτέχνη JR και ένα Σαββατοκύριακο για 30 άτομα σε θαλαμηγό τίθενται επίσης σε δημοπρασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το amfAR συγκέντρωσε πέρυσι περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις τρεις ώρες του δείπνου και της δημοπρασίας τα οποία δόθηκαν υπέρ της έρευνας κατά του AIDS και της βοήθειας των ασθενών παγκοσμίως. Με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον ρόλο του εκπλειστηριαστή πέρυσι ένα γλυπτό του Ντάμιεν Χερστ κατακυρώθηκε αντί 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μία μέρα μαζί με τον Κέβιν Σπέισι πουλήθηκε προς 500.00 ευρώ.

Το τραπέζι 10 ατόμων κοστολογείται από 125.000 έως 500.000 δολάρια (117.000 έως 466.000 ευρώ), σύμφωνα με το καθεστώς που επιλέγεται: αρωγός ή μέγας φιλάνθρωπος. Η τιμή κατ΄άτομο είναι 13.000 δολάρια (10.500 ευρώ).

Από το 1993, το γκαλά του amfAR «Σινεμά κατά του AIDS», που διοργανώνεται στο περιθώριο του φεστιβάλ, έχει συλλέξει περίπου 174 εκατομμύρια ευρώ (190 εκ. δολάρια).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης