Η ομάδα Piano Day GR ενημέρωσε ότι σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου διεξάγεται στην αίθουσα «Παρνασσός» μία ιδιαίτερη συναυλία, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Ωστόσο η αυτή η «πρώτη φορά» δεν υφίσταται, καθώς η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή λοιπόν δεν είναι σωστό να γίνεται καπηλεία ενός τίτλου και μιας εκδήλωσης που έχει προϋπάρξει, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, οφείλουμε να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που διοργανώνεται “Piano Day” στην Αθήνα, καθώς έχει πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν δύο φορές στην πρωτεύουσα, το 2018 και το 2019, με πρωτοβουλία του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Μάλιστα η συγκεκριμένη καλλιτεχνική βραδιά έλαβε χώρα και τις δύο χρονιές στις 29 Μαρτίου, δηλαδή την 88η μέρα του κάθε έτους για συμβολικούς λόγους, αφού 88 είναι τα πλήκτρα του πιάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σολίστ σ’ αυτές τις δύο βραδιές ήταν ο υπερ-βιρτουόζος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος που έδωσε το ρεσιτάλ του στο διάσημο πιάνο CFX της εταιρείας YAMAHA.

Το πρόγραμμα σ’ αυτές τις δύο χρονιές περιλάμβανε κορυφαίες εκτελέσεις έργων-ογκόλιθων της πιανιστικής φιλολογίας. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα εξής:

BELLINI/LISZT  Réminiscences de Norma, ROSSINI/GINZBURG Figaro Fantasy, SCHULZ/EVLER   Fantasy on Blue Danube, SCHUMANN  Kreisleriana, SCRIABIN Sonata no.10.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν, για να μην λέγονται ανακρίβειες και να αποκατασταθεί η αλήθεια…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης