Ο Χοακίν Φίνιξ σώζει αγελάδες από τη σφαγή μετά τα Όσκαρ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 09:56
Ο Χοακίν Φίνιξ σώζει αγελάδες από τη σφαγή μετά τα Όσκαρ

Είναι ευρέως γνωστό πως ο Χοακίν Φίνιξ είναι βίγκαν και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων. Άλλωστε, στην ομιλία του στα Όσκαρ 2020, όταν παρέλαβε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Joker», αναφέρθηκε εκτενώς και στις αγριότητες που βιώνουν τα ζώα στη βιομηχανία της ζωοτροφίας.

Όμως εκείνο που δεν γνωρίζαμε έως σήμερα είναι ότι, λίγες ώρες έπειτα από αυτή την εμπνευσμένη ομιλία, έσωσε μια αγελάδα και το μοσχαράκι της από τη σφαγή.Όπως αναφέρει το livekindly.co, η συγκεκριμένη ενέργεια του Φίνιξ δεν ήταν προγραμματισμένη, ενώ την κατέγραψε με τον φακό του ο σκηνοθέτης Σον Μόνσον, με τον οποίο και πήγαν μαζί ως επισκέπτες στο «Manning Beef», ένα σφαγείο στη Νότια Καλιφόρνια, όπου είχε προγραμματίσει «ξενάγηση» η οργάνωση «Animal Save» του Λος Άντζελες.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο διευθύνων σύμβουλος του σφαγείου έδειξε στον ηθοποιό μια αγελάδα που είχε μόλις γεννήσει το μοσχαράκι της. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, ο Φίνιξ αποφάσισε να απομακρύνει τα θηλαστικά από το σφαγείο. Πρόκειται για την 5η μητέρα με το παιδί της που διασώζονται από το συγκεκριμένο σφαγείο. Τα ζώα, που ο Φίνιξ τα ονόμασε «Liberty» και «Indigo», θα ζήσουν στο εξής στο «Farm Sanctuary», μια δομή που προασπίζει τα δικαιώματα των ζώων.

Δείτε το βίντεο:

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 10:00