Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Διόπτρα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 23:12
Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Διόπτρα»

Πλησιάζοντας το Πάσχα νέες κυκλοφορίες ήρθαν από τις εκδόσεις Δίοπτρα στις (21/4) τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για ενήλικες. Ανακαλύψτε τον πλούσιο κόσμο των βιβλίων μέσα από τις παρακάτω παρουσιάσεις:

Λίγο καιρό μετά το «Ζωή μέχρι χθες», στις νέες κυκλοφορίες ξεχωρίζει η επανέκδοση του «Μεγάλου Θανατικού», του πρώτου μυθιστορήματος του Γιάννη Ξανθούλη, που πρωτοκυκλοφόρησε πριν 40 χρόνια. Πρόκειται για επετειακή, συλλεκτική έκδοση που συνοδεύεται από σκίτσα του Θανάση Δήμου.

Η Πασχαλία Τραυλού επιστρέφει με το Σαντέ και λικέρ τριαντάφυλλο. Το βιβλίο περιγράφει την περιπέτεια που βιώνει η γυναίκα από την αθωότητα και τη νεανική αυταπάτη στην επίγνωση της κοινωνικής ανισότητας, της καταπίεσης και τη διάψευση των προσδοκιών της. Η Πασχαλία Τραυλού επιβεβαιώνει κάθε χρόνο ότι είναι μια συγγραφέας συνεπής, που εστιάζει τόσο στην ποιότητας της γραφής της όσο και της έρευνάς της.

Έρχεται στις νέες κυκλοφορίες ο νομπελίστας συγγραφέας William Golding και το βιβλίο του «Ο Άρχοντας των Μυγών». Πρόκειται για το βιβλίο που του χάρισε παγκόσμια φήμη και που θεωρείται πλέον κλασικό, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.  

H Σκοτσέζα συγγραφέας Val McDermid είναι εδώ και πάνω από 30 χρόνια μία από τις σημαντικότερες φωνές στο βρετανικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με πολλαπλές διακρίσεις. Ανάμεσά τους αυτή για το Βιβλίο της Χρονιάς των Los Angeles Times, καθώς και τα Gold Dagger και Cartier Diamond Dagger της Εταιρείας Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Επίσης, υπήρξε πολλές φορές φιναλίστ του Βραβείου Έντγκαρ. Έρχεται στη Διόπτρα με το βιβλίο, «Ο Βάλτος».

Στο αστυνομικό μυθιστόρημα σας συστήνουμε επίσης την Lucy Atkins και το βιβλίο της Μυστήριο στην Οξφόρδη.

Με άρωμα Νέας Υόρκης έρχεται το βιβλίο μας Ρώτα τον Φιλόσοφο! Εδώ και χρόνια, ο συγγραφέας του βιβλίου και υποψήφιος διδάκτωρ στο City University της Νέας Υόρκης, Ian Olasov στήνει το περίπτερό του με την επιγραφή «Ρώτα τον Φιλόσοφο!» σε κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης και συζητά με τους περαστικούς. Στο βιβλίο αυτό συγκέντρωσε τις απαντήσεις του σε ερωτήματα που του έχουν θέσει διάφοροι άνθρωποι στη διάρκεια αυτών των συζητήσεων.

Η σειρά «Η Τέχνη του Ζην» εμπλουτίζεται με το βιβλίο «Περί Θεού», μια εύληπτη και παραστατική απόδοση των σημαντικών κειμένων του Κικέρωνα σχετικά με τη στωική αντίληψη του θείου.

Στα βιβλία πνευματικής αναζήτησης ξεχωρίζει το «Έρως και Ψυχή» της Ιουλίας Πιτσούλη που μέσα από 10 βήματα και 40 ερωτήσεις θα σας οδηγήσει σε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στο εσωτερικό σύμπαν σας και στην κατηγορία ψυχολογία-προσωπική ανάπτυξη θα βρείτε το «Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα» του Ερωτόκριτου Κυμιωνή, ένα καθημερινό εγχειρίδιο εξάσκησης του νου και της συνείδησης, με πρόθεση την ενδυνάμωση και τη διάδοση της αφθονίας για όλους.

Η κατηγορία οικογενειακή φροντίδα εμπλουτίζεται με τον οδηγό Τι να περιμένεις όταν θέλεις να μείνεις έγκυος από τη Heidi Murkoff, συγγραφέα του παγκόσμιου best seller Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος.

Κλείνουμε τα βιβλία ενηλίκων με το πιο τρυφερό βιβλίο, το «Μια κούπα Αγάπη». Ένα βιβλίο ζεστό σαν αγκαλιά, με λιτή εικονογράφηση και μικρά κείμενα γεμάτα περίσκεψη και ενσυναίσθηση. Θα νιώθετε σαν να σας μιλάει ένας καλός φίλος!
 
Στα βιβλία για παιδιά εγκαινιάζουμε τη σειρά Μεγάλες Ιδέες για Μικρούς Φιλόσοφους και προσεγγίζουμε την Ευτυχία μέσα από τον Αριστοτέλη και την Αλήθεια μέσα από τον Σωκράτη. Για παιδιά από 5 ετών.

Επίσης, υπάρχουν δύο νέοι τίτλοι για τη σειρά Μαθαίνω τα πάντα, με τα βιβλία Αρχαία Αίγυπτος και Ανθρώπινος Εγκέφαλος με 30 συναρπαστικά θέματα για μικρούς αρχαιολόγους και μικρούς επιστήμονες. Για παιδιά από 8 ετών.

Κλείνουμε με μια ακόμα στάλα μαγείας, με το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο Η πυξίδα της μάγισσας, από την Michelle Harrison. Για παιδιά από 9 ετών.

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021, 23:13