Πάνω από εκατόν είκοσι χρόνια μετά το πρώτο του ταξίδι το καλοκαίρι του 1901, ο ποιητής επισκέπτεται ξανά την ελληνική πρωτεύουσα για τρεις μέρες, από σήμερα έως και την Κυριακή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. «Οικοδεσπότης» του μεγάλου Αλεξανδρινού το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Στο τριήμερο «κ.π.καβάφης@μέρες_του_2013» γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και εκπρόσωποι της νέας γενιάς προσεγγίζουν την ποίηση του Καβάφη μέσα από τις παραστατικές και εικαστικές τέχνες, τον κινηματογράφο και την λογοτεχνία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Εικαστικά – video art: Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Νίκος Ναυρίδης
• Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος / Ο Γέρος της Αλεξάνδρειας
• Ρεσιτάλ «Καβάφης και Μουσική: Τραγούδια και Στοχασμοί» με την μεσόφωνο Αλεξάνδρα Γκράβας
• Βραδιά με νέους ποιητές που επιμελείται ο ποιητής Θωμάς Τσαλαπάτης
• Αφηγηματική περιπλάνηση στην ποίηση του Καβάφη με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη
• Προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους με θέμα τον Κ.Π. Καβάφη

Με αυτό το πολυδιάστατο πολιτιστικό τριήμερο, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ολοκληρώνει το πρόγραμμα «Με Μουσικές Εξαίσιες, με Φωνές – 150 χρόνια από την γέννηση του Κ. Π. Καβάφη», ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη στις εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισιτήρια για την αποψινή συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00-14:00), στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr και στα καταστήματα Public (Σύνταγμα, Πειραιάς, Γλυφάδα, Άγιος Δημήτριος-Metro Mall, Μαρούσι-Athens Mall): Γενική είσοδος € 12,00 / Μειωμένο € 7,00 (μαθητικό, φοιτητικό, κάτω των 26, άνω των 65, άνεργοι, ΑΜΕΑ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης