Ο Μπονγκ Τζουν-Χο πιστεύει ότι οι σκηνοθέτες και οι δημιουργοί ταινιών πρέπει να είναι πιο τολμηροί στη δουλειά τους, όσον αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως οι επιθέσεις εναντίον Ασιατών.
 
Σύμφωνα με το Deadline, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Parasite» παραδέχτηκε ότι επειδή έχει απομακρυνθεί μέχρι στιγμής από αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ, έχει άποψη ως εξωτερικός παρατηρητής. «Αλλά ως κάποιος που είμαι μέρος του ανθρώπινου είδους, ως άτομο, είναι πολύ τρομακτικό να παρακολουθώ τα εγκλήματα μίσους εναντίον Ασιατών-Αμερικανών και του κινήματος Black Lives Matter» είπε σε συνέντευξή του  στο πανεπιστήμιο Τσάπμαν, από το σπίτι του στην Κορέα.
 
«Σκέφτομαι τι μπορεί να κάνει η κινηματογραφική βιομηχανία αυτήν τη στιγμή. Η δημιουργία μιας ταινίας απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά χρήματα. είναι μια μεγάλη μονάδα που δεν μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί γρήγορα σε ζητήματα που συμβαίνουν αυτήν την περίοδο στην κοινωνία» παρατήρησε.  «Αλλά παραδόξως, λόγω αυτού, νομίζω ότι οι σκηνοθέτες και οι δημιουργοί ταινιών μπορούν να είναι πιο τολμηροί στoν χειρισμό ζητημάτων και δεν πρέπει να φοβούνται να τα αντιμετωπίσουν. Αυτήν τη στιγμή σκέφτομαι το «Do The Right Thing» του Σπάικ Λι» είπε.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης