Ο Νίκος Ξυδάκης στη Λαμία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, 04:37
Ο Νίκος Ξυδάκης στη Λαμία
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : Τόπος Τεχνών « Χώρα »

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Τόπο Τεχνών «Χώρα» στη Λαμία. Μαζί του η ερμηνεύτρια Νάνα Μπινοπούλου.

Ο Νίκος Ξυδάκης, έχοντας πλέον κατακτήσει μέσα από τη πολύχρονη και ουσιαστική σχέση του με τη μουσική το προνόμιο να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και τους πλέον αναγνωρίσιμους σύγχρονους συνθέτες, παρουσιάζει μία σειρά ιδιαίτερων συναυλιών σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Με ένα πρόγραμμα βασισμένο σε οικεία ακούσματα από τους σημαντικότερους σταθμούς της καλλιτεχνικής πορείας του και από την αρχή της δισκογραφικής του παρουσίας έως το καταξιωμένο «Γρήγορα η ώρα πέρασε», ο Νίκος Ξυδάκης θα μας παρασύρει και πάλι στο συναρπαστικό μουσικό του σύμπαν.

Με λεπταίσθητες λαϊκές αποχρώσεις και τονισμένο το στοιχείο της Μουσικής της Ανατολής που εκφράζει μοναδικά, με την ιδιαίτερη, ζεστή φωνή της Νανάς Μπινοπούλου που τον συνοδεύει στην ερμηνεία αλλά και με μία ορχήστρα εξαιρετικών σολίστ μουσικών, ο Νίκος Ξυδάκης θα μας οδηγήσει εκεί όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ήχοι που γίνονται ταξίδι μέσα στο χρόνο, οι κομψές αποχρώσεις μιας σπάνιας μουσικής ευαισθησίας, η γοητευτική αφήγηση μιας μουσικής ιστορίας που καταλήγει στην ποίηση.

Η παράσταση διανθίζεται από οργανική μουσική καθώς και από τους στίχους και τα ποιήματα του Μιχάλη Γκανά, του Θοδωρή Γκόνη, του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, του Γεωργίου Βιζυηνού και της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη.

ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΧΩΡΑ: Λαλέικα Υπάτης-Λαμία, τηλ: 22310 51075, 6936 995142
www.xwra.gr
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, 04:40