Βρέθηκε πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί το 2001

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, 05:00
Βρέθηκε πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί το 2001
Ένας πίνακας του Πικάσο που είχε δηλωθεί η κλοπή του το 2001 από το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι, βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε σταλεί ως… δώρο Χριστουγέννων, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης.

Η αξία του πίνακα που είναι φιλοτεχνημένος το 1911, εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η Γενική Εισαγγελέας Λορέτα Λίντς στο Μπρούκλιν. Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν την αξία του πίνακα να ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Ο μικρός καμβάς από λάδι που έχει αναλογίες 33 εκατοστά επί 46 εκατοστά και τιτλοφορείται «La Coiffeuse» (Το κομμωτήριο) αναφέρθηκε ως κλεμμένος το 2001, αφού το προσωπικό του Κέντρου Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί από τον χώρο όπου φυλασσόταν.

Το αριστούργημα έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Βέλγιο, στις 17 Δεκεμβρίου και οι αρχές αρχικά είχαν κρίνει- λόγω της κάρτας που τον συνόδευε με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» και παραλήπτη ένα πρόσωπο με το όνομα «Ρόμπερτ»- ότι ήταν ένα δώρο χωρίς αξία, δήλωσε η Λιντς.

«Ένας χαμένος θησαυρός βρέθηκε», συμπλήρωσε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης. Ο πίνακας κατασχέθηκε από τις αμερικανικές τελωνειακές αρχές. Καθώς είναι μέρος της συλλογής του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι αναμένεται να επιστραφεί στις γαλλικές αρχές.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, 06:39