Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα μεγάλης έρευνας κοινού, 1.411 ατόμων, αναφορικά με τη σχέση των Ελλήνων με τα μουσεία. Σχεδόν 6 στους 10 Έλληνες, δεν επισκέφθηκαν κάποιο μουσειακό χώρο, σε διάστημα δώδεκα μηνών, όπως προκύπτει από τη μελέτη που δημοσιεύεται στο νέο βιβλίο του Κώστα Λασκαράτου «μουσεία INFLUENCERS».

Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα «πότε επισκεφθήκατε τελευταία φορά κάποιο ελληνικό μουσείο;», λιγότεροι από ένας στους δύο ερωτηθέντες -ποσοστό 43,6% – απάντησαν πως έχουν πραγματοποιήσει επίσκεψη μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 19,0% του δείγματος επισκέφθηκε, κατά δήλωσή του, έναν μουσειακό χώρο πριν από 1-2 χρόνια, ενώ το 27,7% των πολιτών απήντησε πως έχει περισσότερα από 2 χρόνια να βρεθεί σε ένα μουσείο.

Δείτε  γράφημα και πίνακα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η έρευνα -μικτής μεθοδολογίας, τηλεφωνική και διαδικτυακή- πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια της πολιτικής αναλύτριας Μαρίας Καρακλιούμη. Το μέγεθος του δείγματος ήταν 1.411 άτομα. Λεπτομερέστερα, πραγματοποιήθηκαν 921 τηλεφωνικές κλήσεις, σε σταθερές και κινητές συνδέσεις, και 490 διαδικτυακές συνεντεύξεις. Η συλλογή δεδομένων έγινε την περίοδο από 27 Απριλίου έως 18 Μαΐου και η κάλυψη ήταν πανελλαδική.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης