Ανοίγουν τον φετεινό τους κύκλο
οι συναυλίες των
Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων

Έναν θαυμάσιο κύκλο μουσικών εκδηλώσεων, που θα αποτελέσει το φετεινό πρόγραμμα των συναυλιών των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, ανοίγει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ, στο Βυζαντινό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22), η μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα.

Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της Συμφωνικής για την περίοδο 2009-2010, που υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου θα ερμηνεύσει έργα του Mόντεστ Μουσόργκσκι και του Πιότρ Ιλιτσς Τσαϊκόφσκι.

Ο Μουσόργκσκι υπήρξε ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος της Ρωσικής Εθνικής Σχολής και ο πιο μεγάλος Ρώσος συνθέτης του 19ου αιώνα
Το συνθετικό του έργο βασιζόταν στη μελέτη των λαϊκών παραδόσεων.

Ο Τσαϊκόφσκι που κυριάρχησε στη Ρωσική Μουσική το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα και τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, είναι γνωστό ότι άφησε βαθιά τα σημάδια του στην παγκόσμια μουσική σκηνή με έργα για μπαλέτο, με λαϊκές όπερες, με τις έξι συμφωνίες του και πολλές ακόμα συνθέσεις.

Ο ρομαντισμός του συνέβαλε στον να τον αποκαλέσουν ακόμα και…βασιλιά της μουσικής.

Το Αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα με ε λ ε ύ θ ε ρ η είσοδο να παρακολουθήσει έργα τους, σε μια βραδιά Ρωσικής μουσικής την ερχόμενη Τετάρτη στο Βυζαντινό Μουσείο.