Ο Λάμπρος Καρελάς έχει γράψει – και συνεχίζει να γράφει – ιστορία στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Υπήρξε ιδρυτικό και βασικό μέλος στο συγκρότημα «Τα Παιδιά από την Πάτρα» καθώς και μέλος της «Οπισθοδρομικής Κομπανίας» στο πρώτο άλμπουμ της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα «Παιδιά από την Πάτρα» σημείωσαν τεράστια επιτυχία, με τους δίσκους τους να γίνονται ανάρπαστοι.

«Και πίνω μπύρες, Λαϊκό Τσα- Τσα, Αλέφαντος, Μου λένε να μην κλαίω, Όμως εγώ είμαι τρελός, Θα φύγω και θα με ζητάς, Χρόνια τώρα μακριά σου λιώνω, Αλήτης, Στην Κυψέλη στο Παγκράτι, Δεν έχω δρόμο να διαβώ, Πίκρανες τον φαντάρο, Έτσι γουστάρω εγώ» είναι μόνο μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Λάμπρος Καρελάς μέχρι το 1995, όταν και τότε ακολούθησε σόλο καριέρα.

Σταθμοί στην καριέρα του αποτέλεσαν η συνεργασία του με τον Διονύση Σαββόπουλο στους «Αχαρνείς» και αυτή με τους Άκη Πάνου-Μανώλη Ρασούλη το 1989 στο «Επειγόντως» της Φωκίωνος Νέγρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμφισβήτητα ο Λαμπρος Καρελάς διαθέτει μία από τις καλύτερες σύγχρονες λαϊκές φωνές, ωστόσο, επειδή είναι ανήσυχο πνεύμα, του αρέσει να πειραματίζεται, έχοντας ερμηνεύσει και συνθέσει τραγούδια που ξεφεύγουν από το λαϊκό ύφος.

Ο Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης, ο οποίος σπούδασε στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ωστόσο έμελλε να γράψει ιστορία στον χώρο της δισκογραφίας και σε αυτόν της διασκέδασης, δεν σταματά να δημιουργεί και μάλιστα αυτό το διάστημα ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, στο οποίο όλα τα τραγούδια θα είναι σε μουσική του δική του.

Κάποια εξ’ αυτών θα τα ερμηνεύει ο ίδιος, ωστόσο στη νέα του δισκογραφική δουλειά θα συμμετέχουν και άλλοι αξιόλογοι τραγουδιστές.

Συγκεκριμένα τραγούδια του Λάμπρου Καρελά θα ερμηνεύσουν στη νέο του δισκογραφική δουλειά η αρχόντισσα του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μαριώ, ο Δημήτρης Υφαντής, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Διονύσης Τσακνής, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Ζουγανέλης και η κόρη του, Εβίνα Καρελά.

Προπομποί του νέου του άλμπουμ είναι το τραγούδι του Δημήτρη Υφαντή, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη με τίτλο «Άσπρο χελιδόνι» και το «Τραγούδι της Μαριώς».

 

 

Τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσουν στο Youtube και τα υπόλοιπα τραγούδια που θα συμπεριληφθούν στο άλμπουμ, το οποίο αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα ο Λάμπρος Καρελάς έχει δώσει τραγούδια σε αρκετούς καλλιτέχνες, με πιο πρόσφατα αυτά στους Μανώλη Μητσιά, Ζαφείρη Μελά και Χρήστο Αδαμόπουλο, ενώ κυκλοφόρησε και ένα ντουέτο του με τον Θοδωρή Καζάκο.

 

 

 

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης