Ως ο απόλυτος εν Ελλάδι τζαζ προορισμός εδραιώνεται ο Βάμος, χωριό του Νομού Χανίων, με τη διοργάνωση του «7ου Jaz in July Festival», φιλοξενώντας κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς τζαζ μουσικής σκηνής.

Σε αυτό το ημιορεινό χωριό του Νομού Χανίων, που από τη δεκαετία του 80 έχει αφήσει ζωντανό το αποτύπωμα του, στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, με τις πολύ επιτυχημένες μουσικές συναυλίες, απ’ όπου παρέλασαν όλα σχεδόν τα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τα τελευταία χρόνια κινείται και σε ρυθμούς τζαζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω φεστιβάλ, μια πρωτοβουλία της Vamos Art & Thoughts, ξεκινάει σήμερα το απόγευμα και όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχή της διοργάνωσης, Γιώργος Χατζηδάκης, «όραμα μετά από 7 χρόνια δράσης, παραμένει η καθιέρωση του Βάμου ως του απόλυτου ελληνικού τζαζ προορισμού. Προς επίρρωση τούτου, το γεγονός ότι εφέτος, αυτό το “πανηγύρι” της τζάζ, έχει την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ αλλά και του τοπικού Δήμου, φανερώνει ότι αυτός ο στόχος δεν απέχει πολύ».

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης, μπορεί να ξεκίνησε από την αγάπη και την «τρέλα» για τη τζαζ μουσική, ωστόσο πλέον έχει πάρει τη μορφή φετσιβάλ, όπου στόχος είναι στον Βάμο να παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της τζαζ στην Ελλάδα. Και την ίδια στιγμή να παρουσιάζεται στο πολυπληθές ακροατήριο το εύρος της τζαζ μουσικής. Υπό το πρίσμα αυτό, οργανώθηκε και το εφετινό μουσικό πρόγραμμα που θα απολαύσουν οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης