Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης (MIFF), το οποίο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι οι παράλληλες εκδηλώσεις 37 Degrees South Market και Accelerator Lab επίσης δεν θα διεξαχθούν εφέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αυστραλία είναι σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού και στο πλαίσιο αυτό όλοι οι κινηματογράφοι είναι κλειστοί.

Όταν ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε τα μέτρα στα τέλη Μαρτίου, προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για έξι μήνες.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 5.886 κρούσματα κορωνοϊού και 46 θάνατοι μέχρι σήμερα. Στη Βικτώρια όπου βρίσκεται η Μελβούρνη, έχουν καταγραφεί 1.158 επιβεβαιωμένα κρούσματα και δέκα θάνατοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σκέψη ενός χειμώνα χωρίς MIFF στην πόλη μας είναι αποπροσανατολιστική, βαθύτατα απογοητευτική τόσο για τον οργανισμό μας όσο και για την κοινότητά μας» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλ Κόσαρ. «Είναι μια απόφαση που ήταν πολύ δύσκολη, αλλά απλά απαραίτητη, υπεύθυνη και επιβεβλημένη δεδομένου ότι όλοι είμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία αυτήν τη στιγμή» εξήγησε.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ θα εξετάσουν άλλους τρόπους διατήρησης της επικοινωνίας με το κοινό, δήλωσε ο διευθυντής του MIFF, που θα διεξαγόταν από τις 6 έως τις 23 Αυγούστου.

Στην Αυστραλία ακυρώθηκαν επίσης το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ, το Φεστιβάλ Queer Κινηματογράφου στη Μελβούρνη και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χρυσής Ακτής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης