Ο Αλέν Ντελόν, ο ζωντανός θρύλος του γαλλικού και ευρωπαϊκού σινεμά έχει πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του με ευθανασία στην Ελβετία, όπως αποκάλυψε ο γιος του, Άντονι, στη συγκλονιστική εξομολόγηση που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Για τη ζωή του Αλέν Ντελόν έχουν γραφτεί αμέτρητες σελίδες και τώρα ο εμβληματικός ηθοποιός με τη μοναδική ομορφιά την κλασική γοητεία, και την ιδιαίτερη προσωπικότητα, η οποία συνδύαζε ταυτόχρονα το αλήτικο με το αγγελικό, φέρεται πως έχει αποφασίσει όταν έρθει η ώρα, να γράψει τον δικό του επίλογο δίνοντας τέλος στη ζωή του με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το γαλλικό μέσο ενημέρωσης Le Point, ο γιος του θρυλικού κινηματογραφικού αστέρα, Άντονι, είπε σε συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL ότι του ζητήθηκε από τον πατέρα του να τον βοηθήσει με την ευθανασία, και ότι συμφώνησε να είναι στο πλευρό του τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

 «Μου ζήτησε να το οργανώσω, ναι», επιβεβαίωσε ο Άντονι Ντελόν μιλώντας για την επιλογή του πατέρα του. «Από μια ηλικία και μετά, έχεις το δικαίωμα να φεύγεις ήσυχα, χωρίς να περνάς από νοσοκομεία, ενέσεις και άλλα», είπε ο ηθοποιός στον γιο του.

Η απόφαση του 87χρονου Ντελόν μπορεί να προέρχεται από την εμπειρία που έζησε με τον θάνατο της πρώην συζύγου του και μητέρας του Άντονι, Ναταλί Ντελόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξε σύζυγός του από το 1964 έως το 1969 και πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιανουάριο του 2021. Η ίδια ήθελε να υποβληθεί σε ευθανασία αλλά η επιθυμία της δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω των νόμων στη Γαλλία. «Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο που έζησε τη ζωή της», είπε ο Άντονι.

«Το να γερνάς είναι χάλια»

 Ο Ντελόν είναι υπέρμαχος της ευθανασίας για πολύ καιρό. «Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ορισμένη ηλικία και χρονικό σημείο, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα από αυτόν τον κόσμο χωρίς την υποστήριξη από ένα νοσοκομείο ή συσκευές υποστήριξης της ζωής», είχε δηλώσει ο θρυλικός ηθοποιός του σινεμά σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η ευθανασία του Ντελόν αναμένεται να γίνει στην Ελβετία. Είχε αποκτήσει την ελβετική υπηκοότητα το 1999 και συνεχίζει να μένει στην Ελβετία αφού χειρουργήθηκε για εγκεφαλικό το 2019. «Το να γερνάς είναι χάλια», είχε σχολιάσει ο Ντελόν κατά την επέμβαση.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης