Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Χρόνιοι πόνοι στο περίνεο. Μήπως έχω πρόβλημα στον προστάτη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης: Καλημέρα γιατρέ, είμαι 32 ετών και υποφέρω εδώ και τρία χρόνια από χρόνιους πόνους στο περίνεο, βαθιά ανάμεσα στον πρωκτό και τους όρχεις. Νιώθω μονίμως ένα τράβηγμα στην περιοχή. Εκτιμώ πως είναι ο προστάτης μου το όργανο που με πονάει, καθώς, μετά την εκσπερμάτιση, νιώθω ενόχληση στην περιοχή και πολλές φορές νομίζω πως είναι φουσκωμένος και αργεί πολύ να ξεφουσκώσει. Το να κάθομαι σε καρέκλα γραφείου έχει γίνει μια επώδυνη διαδικασία που με ταλαιπωρεί πολύ κι ακόμα νιώθω πόνο μικρής έντασης, όταν θέλω να ενεργηθώ. Έχω κάνει υπέρηχο κύστης νεφρών και κολονοσκόπηση και δεν έδειξαν κάτι. Σκέφτομαι να επισκεφτώ εκ νέου ουρολόγο. Εάν κάνω τον υπέρηχο προστάτη που γίνεται μέσα από το ορθό θα φανεί εάν υπάρχει ασθένεια του προστάτη; Φλεγμονή, προστατίτιδα, τι μπορεί να είναι; Με εκτίμηση.

Αγαπητέ Δημήτρη,

Έχετε απόλυτο δίκιο σε ό,τι λέτε. Θα έπρεπε πραγματικά να κάνετε ένα διορθικό υπερηχογράφημα και πιθανότατα μια ειδική καλλιέργεια που λέγεται καλλιέργεια Stamey- Mayers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης