Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε με το… δεξί στο Όπεν της Αυστραλίας. Στο πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς η Ελληνίδα,  No.6 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε 2-0 (6-1, 6-4) της Γιούε Γουάν από την Κίνα (Νο. 119).

Η Ελληνίδα ήταν ανώτερη και έδειξε μέσα στο κορτ πως η Κινέζα αντίπαλός της δεν θα μπορούσε να την σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον επόμενο γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την 18χρονη Ντιάνα Σνάιντερ (Νο.106) από τη Ρωσία, η οποία επικράτησε 7-6, 7-5 της Κριστίνα Κούτσοβα (Νο.272) από την Σλοβακία.

Η Σάκκαρη έδειξε κατευθείαν την διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα σε εκείνη και την αντίπαλό της. Μπορεί να έχασε το πρώτο γκέιμ, με την Κινέζα να υπερασπίζεται το σερβίς της, ωστόσο η συνέχεια ήταν… μονόλογος. Η Μαρία κατάφερε να προηγηθεί με 2-1, κάνοντας μπρέικ στο τρίτο γκέιμ, όμως στο επόμενο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η Γουάν έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ. Η Ελληνίδα το έσβησε και έφτασε στο 3-1. Μάλιστα μέχρι το τέλος δεν έχασε γκέιμ και με τρία μπρέικ κατέκτησε το σετ (6-1).

Στο δεύτερο σετ η Γουάν αιφνιδίασε την Σάκκαρη και πέτυχε μπρέικ με αποτέλεσμα να προηγηθεί 2-0, καθώς στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς της. Μετά το 3-1 υπέρ της Κινέζας, η Σάκκαρη αντέδρασε και με δικό της μπρέικ ισοφάρισε σε 3-3. Μετά το 4-4, η Σάκκαρη έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση (5-4) και τελικά πήρε τη νίκη με μπρέικ στο τελευταίο γκέιμ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης