Η Βουλιαγμένη επικράτησε 8-7 του Απόλλωνα Σμύρνης στο κολυμβητήριο του Λαιμού, στον τρίτο και αποφασιστικό αγώνα για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, και με 2-1 νίκες πήρε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την πρόκριση για τους τελικούς.

Εκεί, ο ΝΟΒ θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό, ενώ η “αμφίβια ταξιαρχία” θα παίξει με τον Εθνικό για τις θέσεις 3-4 της τελικής κατάταξης. Οι αγώνες της επόμενης φάσης θα αρχίσουν στις 20/5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξεκίνημα του σημερινού (14/5) αγώνα δεν προοιωνιζόταν ντέρμπι, καθώς η Βουλιαγμένη, με δύο γκολ του Αφρουδάκη κι ένα του Γκιουβέτση, προηγήθηκε 3-0 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν 3-3, με πρωταγωνιστή τον Μοσκόφ, που μάλιστα σκόραρε πάλι με γυριστό σουτ από τα 5μ. (ίσως το δυσκολότερο και θεαματικότερο γκολ που μπορεί να σημειωθεί σε αγώνα πόλο), αλλά η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν συνήλθε γρήγορα, βελτίωσε την άμυνά της και ξέφυγε 8-4, περίπου 2,5 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Μέσα σε δύο λεπτά, όμως, ο Απόλλων πέτυχε τρία αναπάντητα γκολ (Ραμίρεζ και Παπαδόπουλος σε παίκτη παραπάνω, Μοσκόφ από την περιφέρεια), πλησίασε στο γκολ και μετέτρεψε το ματς σε… θρίλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου αποβλήθηκε με τρίτη ποινή ο Μοσκόφ και η απουσία του διευκόλυνε το έργο του ΝΟΒ, που κατάφερε, έστω κι αν δεν σκόραρε, να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του και να πάρει τη νίκη. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν αποβολή, αλλά ο Γραμματικός δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-3, 3-4, 0-0

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χρβόγε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 2, Ν. Κουρούβανης, Γούβης 1, Αφρουδάκης 2, Μπούχα 2, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Δ. Κουρούβανης, Χριστοφορίδης, Τσαταλιός

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 1, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκόφ 3, Θεοδόσης-Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος 1, Λεων. Μαυρωτάς, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Γραμματικός, Αλαμάνος 1, Κουμής, Γιαννουρής, Ξανθόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης