Το «αστρονομικό» ποσό των 93 εκ. ευρώ, που εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δαπανήθηκε για την μεταγραφή του Cristiano Ronaldo, προκαλεί αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Τον ενθουσιασμό των φιλάθλων της Real δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι υπόλοιποι φίλοι του ποδοσφαίρου.
Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της UEFA, ο οποίος δήλωσε: «Αυτές οι μεταγραφές πλήττουν την ιδέα του fair play και το σκεπτικό της οικονομικής ισορροπίας στις διοργανώσεις της UEFA. Είναι ανεπίτρεπτο να δαπανώνται τέτοια ποσά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης» τόνισε ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Για την προέλευση αυτών των χρημάτων αναρωτήθηκε ο σύμβουλος των οικονομικών υπηρεσιών της Barcelona, Xavier Sala Martin. «Δεν καταλαβαίνω από πού μπορούν να εκταμιευθούν όλα αυτά τα λεφτά. Ο Perez λέει ότι θα εξοικονομήσει αυτά τα χρήματα πουλώντας φανέλες. Αυτό όμως είναι αδύνατον, καθώς για να το πετύχει θα έπρεπε να πουλήσει 30 εκατομμύρια φανέλες για να καλύψει το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που διατείνεται ότι θα ξοδέψει για τις μεταγραφές. Ποιος ξέρει, άραγε, από πού θα προέλθουν όλα αυτά τα χρήματα. Θα ήταν καλύτερο, λοιπόν, για τον ίδιο να το εξηγήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Martin στον τηλεοπτικό σταθμό “RAC1”.
Επικριτικός ήταν και ο αντιπρόεδρος της λέσχης φίλων της Liverpool, David Whelstin: «Η Real αγόρασε αέρα και μάλιστα πολύ ακριβά. Όπως έλαμπε κόντρα στην Πόρτσμουθ και τη Φούλαμ, έτσι θα παίζει εκπληκτικά απέναντι στην Αλμερία και την Καντίθ. Στα μεγάλα ματς όμως πάλι θα τον ψάχνουμε και θα τον βλέπουμε μόνο σε κάποιο κοντινό μετά το τελικό σφύριγμα να κλαίει».
Τι γράφει ο Τύπος
Και ο ισπανικός Τύπος πάντως κατακρίνει τον Floredino Perez για τα 160 εκ. ευρώ που δαπάνησε για μόλις δύο μεταγραφές του Kaka και του Ronaldo. Οι περισσότερες αθλητικές εφημερίδες χαρακτήρισαν τρέλα την κίνηση αυτή, εν μέσω μάλιστα της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει την Ισπανία και ολόκληρο τον κόσμο.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας ”La Verguardia”, η οποία τονίζει ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να έχουν χτιστεί 900 κτίρια από 80 τ.μ το καθένα και να ζήσουν εκεί εκατοντάδες οικογένειες, με την ανεργία στην Ισπανία να φτάνει το 17%!
Η ”Marca” από την πλευρά της αναφέρει: “Ο Floredino Perez έδωσε χαρά σε πολλούς φιλάθλους, αλλά προκάλεσε άλλους περισσότερους. Μοιάζει άσεμνη η πράξη αυτή εν μέσω οικονομικής κρίσης. Όταν τόσες εταιρίες κλείνουν και άλλοι τόσοι άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο, το να ξοδεύεις τόσα πολλά χρήματα για δυο ποδοσφαιριστές είναι τουλάχιστον τρελό…»
Διαβάστε επίσης:
Ρεκόρ όλων των εποχών (93 εκ. ευρώ) για τον Ronaldo!, 11 Ιουνίου 2009, 11:35

