Παρατυπίες και μαγειρέματα κατά την ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα καταγγέλλουν έξι ομοσπονδιακοί τεχνικοί που συμμετείχαν στη διαδικασία ανάδειξης του καλύτερου παίχτη στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί το πολυπόθητο βραβείο να το κέρδισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο οι προπονητές της Βολιβίας, της Ισημερινής Γουινέας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, των Φίτζι, του Κουβέιτ και του Βανουάτου καταγγέλλουν ότι οι ψήφοι τους τροποποιήθηκαν.

Για παράδειγμα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ σύμφωνα με τη FIFA ο Βραζιλιάνος προπονητής του Κουβέιτ Τζόρβαν Βιέιρα ψήφισε κατά σειρά Μέσι, Νεϊμάρ και Ρονάλντο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι ψήφισε τον Σουηδό ποδοσφαιριστή Ιμπραΐμοβιτς, κάνοντας μάλιστα λόγο για απάτη.

«Πιστεύω πως έγινε απάτη. Εγώ ψήφισα τον Ιμπραΐμοβιτς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής των Φίτζι, ο Χουάν Κάρλος Μπουτσέτι, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της FIFA ψήφισε Ρονάλντο, Ριμπερί και Λεβαντόφσκι, κατήγγειλε: «… ψήφισα τον Ρονάλντο, τον Μέσι και τον Ριμπερί. Ουδέποτε τον Λεβαντόφσκι, που δεν συγκρίνεται με τους άλλους τρεις».

Ακόμη πιο σκληρός, ο προπονητής της Αλβανίας Τζιοβάνι Ντι Μπιάζι, που κατά τη FIFA ψήφισε Ρονάλντο, Μέσι και Ιμπραΐμοβιτς ως πρώτη επιλογή, αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε: «… δεν έδωσα πέντε βαθμούς στον Ιμπραΐμοβιτς. Είναι μ*****ες και ψέματα».

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του προπονητή της εθνικής ομάδας του Κατάρ, ο οποίος υποστηρίζει πως του επέβαλαν να ψηφίσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Συγκεκριμένα, ο Αλ Ζαρά Φαχάντ αποκάλυψε: «Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μού είπε να ψηφίσω τον Ρονάλντο για να βοηθήσω τον Σεπ Μπλάτερ να καθαρίσει την εικόνα που είχε, έτσι ώστε να γίνει κανονικά το Μουντιάλ στη χώρα μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης