«Μπορώ να πετύχω πράγματα»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2011, 08:25
«Μπορώ να πετύχω πράγματα»
Τα «δεινά» του ελληνικού ποδοσφαίρου περιγράφει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Correio Sport» ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι δε σκέφτεται να αποχωρήσει και επεσήμανε ότι μπορεί να πετύχει στον Παναθηναϊκό.

Η συνέντευξη:

Πήγατε στην Ελλάδα με σκοπό να πάρετε πρωτάθλημα, αλλά μείνατε στη δεύτερη θέση. Τι πήγε στραβά;

«Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις καλύτερες πορείες στην Ευρώπη, αλλά στο εσωτερικό ο Ολυμπιακός είναι ισχυρότερος. Η υπεροχή αυτή είναι παγιωμένη, με επιπτώσεις στο επίπεδο της οργάνωσης, την πειθαρχία και τη θεσμική εξουσία. Ήμασταν στην δεύτερη θέση, και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον Φεβρουάριο, ήταν καθοριστικό. Εκεί είχαμε άσχημα γεγονότα».

Αναφέρεστε στο γκολ που ακυρώθηκε στην ομάδα σας και σε αυτό του Ολυμπιακού που κακώς μέτρησε;

«Μιλάω για τα τραγικά λάθη της διαιτησίας και την εισβολή στο γήπεδο από τους οπαδούς του αντιπάλου. Η χώρα είναι καλή, οι άνθρωποι είναι εκπληκτικοί, υπάρχει αγάπη για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι εύκολο για κάποιον να δουλεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

- Για ποιο λόγο;

«Έχει περάσει πια σαν νοοτροπία ότι ο Ολυμπιακός είναι πάντα πρωταθλητής. Επομένως οι υπόλοιπες ομάδες είναι πιο άνετες».

Ποια είναι η συνέχεια στην καριέρα σας;

«Η συνέχειά μου εξαρτάται από το τι θα συμβεί στην ομάδα. Ο πρόεδρος παραιτήθηκε, ο τεχνικός διευθυντής το ίδιο. Το αδιέξοδο υπάρχει εδώ και τέσσερις μήνες».

Θέλουν να μείνετε;

«Ναι. Τώρα συμμετέχουμε στα πλέι οφ, που δεν έχουν νόημα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να δώσουμε έξι ματς σε τόσες λίγες εβδομάδες. Τερματίσαμε το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου και τώρα θα έχουμε μόλις 2 και 3 βαθμούς διαφορά».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Τώρα είμαστε στα πλέι οφ, διεκδικούμε το Champions League και η διοίκηση το θέλει αυτό».

Σκέφτεστε να επιστρέψετε στην Πορτογαλία;

«Για διακοπές, ναι».

Θα μείνετε στον Παναθηναϊκό;

«Δεν σκέφτομαι αυτή την ώρα, αλλά πιστεύω ακόμη πως μπορώ να πετύχω πράγματα με τον Παναθηναϊκό».

Ποια είναι η σχέση σας με τον ελληνικό Τύπο;

«Είναι όπως παντού. Μόλις τελειώνει η προπόνηση, μόλις μια ώρα μετά βλέπεις στα σάιτ αυτά που έχεις πει στους παίκτες. Ο καθένας μεταφέρει αυτά που θέλει και απο εκεί και πέρα ο καθένας τα γράφει με το δικό του τρόπο».

Πιστεύατε ότι ο Κάρλος Φρέιτας θα επιστρέψει στη Σπόρτινγκ;

«Με απογοήτευσε γιατί δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μαζί το πλάνο που είχαμε, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στον σύλλογο».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2011, 08:28