Ικανοποιημένος από την επισύναψη της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, στην επίσημη παρουσίασή του από τον «δικέφαλο του Βορρά». Ο «Λάζος» αναφέρθηκε στην εθνική ομάδα, αλλά και στο γεγονός ότι δεν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ηρακλή.

Την παρουσίασή του έκανε ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου», Νίκος Σταυρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξέρετε πόσο βαρύ είναι το βιογραφικό του. Ευχή μου είναι όχι μόνο για τη φετινή χρονιά, αλλά αν μπορέσει να τον στηρίξει ο ΠΑΟΚ, να μείνει και του χρόνου, αλλά και για πολλά άλλα χρόνια. Μένουμε, όμως, στη φετινή χρονιά, τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Είναι ένα παιδί που μπορεί να κάνει δική του τροχιά, τον καλωσορίζω στον ΠΑΟΚ».

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, με τη σειρά του, είπε:

«Είναι μεγάλη χαρά που είμαι εδώ. Έκανα 15 μέρες προπόνηση με τον ΠΑΟΚ, είδα τη φιλοσοφία του και ξέροντας ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος χρησιμοποιεί ψηλούς και κλασικό παιχνίδι, είδα ότι μου ταιριάζει η φιλοσοφία της ομάδας και αποφάσισα να πάρω το επόμενο σκαλοπάτι στην καριέρα μου: να έρθω στον ΠΑΟΚ, να κάνω ένα καινούργιο ξεκίνημα και να φτάσω εκεί που ήμουν, στο ψηλότερο σημείο. Δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ στο τελείωμα της καριέρας μου, ήρθα στην καλύτερη φάση. Ελπίζω να κάνω ένα καλό ξεκίνημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την επιθυμία του τα χρήματα του συμβολαίου του να δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ΟΣΕΚΚ, απάντησε: «Ήταν ανθρώπινη σκέψη που βγήκε από την καρδιά μου. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Και πιο παλιά στην Εθνική είχαμε κάνει προσπάθεια να δώσουμε εκεί χρήματα έτσι. Δεν το κάνω με σκοπό να διαφημιστώ, βγαίνει από την καρδιά μου. Αισθάνθηκα έτσι και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Δεν είναι απάντηση προς κανέναν».

Σχετικά με τον Ηρακλή απάντησε: «Δεν δυσαρέστησα κανέναν. Οι ανακοινώσεις που γίνανε είναι από ανθρώπους που θέλουν να διαφημιστούν και δεν θέλω να περισσότερα. Στην προσπάθειά τους να αυτοδιαφημιστούν ξεπέρασαν όρια και ξέχασαν τι σημαίνουν κάποια πράγματα».

Για την εθνική ομάδα ανέφερε: «Δεν έφυγα από εθνική με απόφαση μου. Έφυγα για διαφορετικούς λόγους. Κατά την άποψη μου η Ομοσπονδία καταστρέφει το ελληνικό μπάσκετ. Οσο υπάρχει αυτή η κατάσταση δεν γυρνάω ξανά. Εδώ όμως ήρθαμε να μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα Ευρωλίγκα και λόγω συγκυριών δεν βρίσκεται εκεί. Πιστεύω, μάλιστα, πως φέτος είναι σε επίπεδο υψηλής Ευρωλίγκα. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου, ήταν συγκυρίες, μπορεί να φταίω και εγώ. Έχω πολύ ενέργεια και θέλω να κάνω εγώ ένα δυναμικό ξεκίνημα, να φτάσω στα επίπεδο που ήμουν και να το ξεπεράσω ακόμη. Οργανωτικά ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό επίπεδο, είναι σε στάδιο που προσπαθεί να είναι αξιόπιστος. Και από εκεί πρέπει να ξεκινάνε όλες οι ομάδες.

Στο τέλος της σεζόν θα ήθελα να δω την ομάδα στο υψηλότερο σημείο. Μη ξεχνάτε υπάρχουν και τα πλέι οφ. Μπορεί να ξεκινήσεις δυνατά και να ξεφουσκώσεις μετά ή και το ανάποδο. Εμείς θέλουμε πάνω απ’ όλα να παίξουμε καλό μπάσκετ, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε σε κάθε ματς. Ο βασικός στόχος, απ’ ότι κατάλαβα, δεν είναι η κατάκτηση μιας θέσης. Εμείς οι παίκτες θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Μου άρεσε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ο κόσμος ήταν ζεστός, μεγάλο πάθος ένιωσα από τα αποδυτήρια, την επιθυμία της ομάδας να κερδίσει. Το κλίμα είναι καλό, θα χρειαστούμε δουλειά για να προσαρμοστούμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης