Τη νίκη με μηδέν παθητικό θα κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ στον αυριανό πρώτο αγώνα του με την ολλανδική Heerenveen για τα play off του Europa League.
Αυτό άλλωστε επισήμανε με δηλώσεις του στην σημερινή του συνέντευξη Τύπου, εν όψει της πρώτης μονομαχίας με τα «νούφαρα» ο Πορτογάλος τεχνικός του «δικεφάλου» του Βορρά, Fernando Santos.

«Σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με τη Valerenga, η ομάδα θα είναι καλύτερη σε πολλούς τομείς. Βέβαια εννοείται ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να διορθωθούν σε σχέση με τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Το παιχνίδι είναι διαφορετικό απ’ το παιχνίδι του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε ακόμη 100% έτοιμοι, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι της Πέμπτης» τόνισε αρχικά ο Santos και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε αρκετές απουσίες αλλά αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Θα προτιμούσα φυσικά να έχουμε περισσότερες εναλλακτικές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση όμως όσοι παίξουν, θα ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Οι παίκτες μας πλέον γνωρίζουν επαρκώς τον αντίπαλο, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έχουν μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα για το παιχνίδι και πιστεύω ότι θα κάνουν ένα καλό ματς. Έχουν επίγνωση ότι δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι, αλλά μία προκριματική φάση που αποτελείται από δύο αγώνες. Αύριο το πρώτο ημίχρονο και σε οκτώ μέρες στην Ολλανδία το δεύτερο.

Είναι σημαντικό στο αυριανό παιχνίδι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάμε στην Ολλανδία και να περάσουμε. Στόχος μας είναι η νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ. Δεν μπορώ να σας πως ποια στοιχεία της Heerenveen πρέπει να προσέξουμε γιατί θα είναι σαν να δίνω έτοιμη τροφή και να βοηθάει τον αντίπαλο. Τον έχουμε μελετήσει αρκετά αυτές τις μέρες, με στόχο να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα σημεία του και να είμαστε προετοιμασμένη για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα δυνατά του σημεία. Τα έχω πει στους παίκτες μου».

Αμέσως μετά ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πρόβλημα στα δεξιό άκρο της άμυνας

«Θα πρέπει να βρεθεί λύση εκ των έσω, δεν περιμέναμε να έχουμε τέσσερις παίκτες που δεν μπορούν να αγωνιστούν. Είναι μία επιλογή ο Savini. Κανονικά δεν είναι δεξίoς μπακ, αλλά ξέρει τη θέση και τις κινήσεις ενός μπακ. Είναι φυσικά περίεργο το γεγονός ότι είναι αριστεροπόδαρος και θα παίξει δεξιά, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Προέρχεται από το Campionato, όπου υπάρχει πολύ καλή τακτική παιδεία και ξέρει τι θα κάνει σε αυτή τη θέση. Δεν είναι η ιδανική επιλογή και δεν μπορεί να παίξει τόσο καλά όσο ο Sznaucner ή ο Αραμπατζής που είναι η φυσική τους θέση, αλλά είναι μια λύση. Πάντως δεν θα έχουμε πρόβλημα εκεί.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να αγωνιστούμε ομαδικά, έχοντας υπ΄όψιν ότι η ομάδα είναι πάνω απ όλα. Αν το κάνουμε αυτό, εύκολα ή δύσκολα, θα πάρουμε αυτό που θέλουμε. Εξαρτάται βέβαια και από τον αντίπαλο, ο οποίος είναι μια δυνατή ομάδα που έχει σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας στην Ολλανδία και έχει ευρωπαϊκές εμπειρίες, αφού συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Διαθέτει επίσης έναν προπονητή που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, αλλά όλα αυτά δεν μας δημιουργούν ανησυχία και φόβο. Ξέρουμε τις δυνατότητες και κατεβαίνουμε για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τα περισσότερα επίσημα παιχνίδια της Heerenveen

«Περισσότερο με απασχολούσε αυτό στο ματς με τη Βαλερένγκα, στο οποίο υπήρχε σαφής διαφορά στον αγωνιστικό ρυθμό. Τώρα υπάρχει μια διαφορά, αλλά δεν είναι τόσο ουσιώδη. Αυτό το ελαφρύ προβάδισμα περισσότερων αγώνων που έχει η Heerenveen πρέπει να το αντισταθμίσουμε με το ομαδικό μας παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται οι γραμμές κοντά, καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Για την αντικατάσταση του Sznaucner με τον Veron

«Ο Veron δηλώθηκε στη θέση του Sznaucner. Μετά τους τραυματισμούς που είχαμε, θεώρησα ότι ο Βερ Veron όν θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, μιας και ο Sznaucner δεν είναι διαθέσιμος για κανένα από τα δύο ματς. Δεν θα είχε καμία λογική να τον αντικαταστήσουμε με έναν παίκτη που μας προσφέρει μια επιπλέον επιλογή».

Για την επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ

«Είναι μια απόφαση που πάρθηκε από τη διοίκηση. Το είχα δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι θα βρισκόταν η κατάλληλη στιγμή να το συζητήσουμε. Ο κ. πρόεδρος θεώρησε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή να θέσει το θέμα επί τάπητος. Οπότε συζητήσαμε, καταλήξαμε σε μία συμφωνία και πλέον ξεκινάει ένας νέος κύκλος που περιμένουμε να είναι επιτυχημένος. Επεκτείναμε το συμβόλαιο με στόχο αυτό το έτος να σταθεροποιηθεί ο ΠΑΟΚ στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και του χρόνου να πάμε ακόμη πιο ψηλά. Συνεχίζουμε τη συνεργασία για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες να πάμε ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Δηλαδή τα επόμενα 2-3 χρόνια να δουλέψουμε με κύριο στόχο το πρωτάθλημα».

Για την έως τώρα κακή πορεία της Heerenveen:

«Δεν έχει πολλές ήττες η Heerenveen και στο παιχνίδι με την ΑΖ θα μπορούσε το σκορ να είναι 5-5. Είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι. Κοιτάξτε μόνο ότι αυτή η ομάδα έβαλε 66 γκολ πέρυσι στην Ολλανδία, δέχθηκε 55. Σε κανένα πρωτάθλημα καμία ομάδα δεν είναι αυτήν την περίοδο στο 100% ή τουλάχιστον δεν θα πρέπει να είναι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης