Τα πετροδόλαρα του Κατάρ ρίχνει στα πόδια του Πέπ Γκουαρντιόλα ο Σεϊχης του Εμιράτου, Χαμάμ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του καταλανού προπονητή για να αναλάβει την εθνική ομάδα του Κατάρ την περίοδο 2013-2014.

Ο 40χρονος προπονητής που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα «έχτισε» μεγάλο όνομα με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες της Μπαρτσελόνα, δεν έχει κρύψει ότι μελετά από τώρα σχέδια για το επαγγελματικό του μέλλον, μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την ομάδα της Βαρκελώνης την τεχνική καθοδήγηση της οποίας θα έχει και την προσεχή σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός του κατόπιν είναι να ακολουθήσει ένα διάστημα αποχής από την πίεση και το στρες του υψηλού πρωταθλητισμού τον οποίο διακονεί τρία χρόνια στη «μπλαουγκράνα» μετρώντας συνολικά 10 τίτλους.

Μετά από τη μικρή αυτή διακοπή, θεωρείται πολύ πιθανό να ανταποκριθεί στην πρόταση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κατάρ να αναλάβει τη εθνική ομάδα της χώρας η οποία μόνο άγνωστη δεν του είναι αφού στην περίοδο 2003-2005 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αλ Αχλί.

Για τον βαθύπλουτο Σεϊχη Αλ Τάνι, ο Γκουαρντιόλα αποτελεί διακαή πόθο και αυτό αποδεικνύεται από τη μυθική προσφορά του ηγέτη του εμιράτου προς τον καταλανό τεχνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσφορά-μαμούθ φθάνει τα 36 εκατομμύρια ευρώ καθαρές αποδοχές για μονοετές συμβόλαιο.

Πρόκειται για πρόταση που φανερώνει τη βούληση του Κατάρ να ανεβάσει το επίπεδο του ποδοσφαίρου του αλλά και την επικοινωνιακή εικόνα προς τη δύση δοθέντος ότι έχει αναλάβει από τη ΦΙΦΑ τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης