Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους αθλητές που έχουν εξασφαλίσει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ή αυτούς που διεκδικούν ένα εισιτήριο για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας, απηύθηνε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, με αφορμή την ανησυχία για την έξαρση της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, τις συζητήσεις περί αναβολής των Αγώνων, αλλά και το πρόβλημα με τη διεξαγωγή αρκετών τουρνουά που δίνουν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

Ο Μπαχ επαναλαμβάνει στην επιστολή του ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο τις προβλεπόμενες ημερομηνίες (24 Ιουλίου-9 Αυγούστου), ενώ διαβεβαιώνει ότι η ΔΟΕ, σε συνεργασία με τις διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες και τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διατηρηθεί ένα δίκαιο σύστημα πρόκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστολή του Τόμας Μπαχ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζω πώς αισθάνεστε αυτές τις ημέρες. Θέλετε να επικεντρωθείτε στους αγώνες και τις προπονήσεις και να μην αποσπάται η προσοχή σας από την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020”. Δυστυχώς, ο κορωνοϊός είναι μία μεγάλη έννοια για όλους μας και είναι αυτονόητο ότι αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης συνεργασίας μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Οργανωτική Επιτροπή, τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο, την ιαπωνική κυβέρνηση και πολλές αρχές σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Κίνα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ΔΟΕ είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων “Τόκιο 2020”, με έναρξη στις 24 Ιουλίου. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε νέα εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέρουμε ότι η τρέχουσα Ολυμπιακή πρόκριση αποτελεί πρόκληση και απαιτεί μεγάλη ευελιξία από εσάς, την Εθνική σας Ολυμπιακή Επιτροπή και τη διεθνή σας ομοσπονδία. Κάποιοι χρειάστηκε να αλλάξετε τον προγραμματισμό σας, τις προπονήσεις και τα ταξίδια σας εξαιτίας της αλλαγής τοποθεσιών και των περιορισμών στις μετακινήσεις. Θέλω προσωπικά να σας ευχαριστήσω για την ευελιξία και την αλληλλεγγύη σας, που είναι το αληθινό Ολυμπιακό πνεύμα.

Η ΔΟΕ συνεχίζει να εργάζεται σκληρά, μαζί με τς Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τις διεθνείς ομοσπονδίες, για να βρει λύσεις και να διασφαλίσει ένα δίκαιο σύστημα Ολυμπιακής πρόκρισης, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε καθημερινές ενημερώσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΠΟΥ. Θα σας παρέχουμε αυτές τις αξιόπιστες πληροφορίες μέσω της ειδικής πλατφόρμας “Athlete365”. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε καλύτερα την προετοιμασία σας στις καταστάσεις.

Είναι μία από τις πρωτοβουλίες της ΔΟΕ για τη στήριξή σας, είτε άμεσα είτε μέσω των Ολυμπιακών Επιτροπών και των διεθνών ομοσπονδιών.

Σας παρακαλώ να κάνετε χρήση των προνομίων που σας παρέχονται και σας ενθαρρύνω να διατηρήσετε στενή επαφή με τους εκπροσώπους των αθλητών. Ελπίζω ότι, με τη στήριξη αυτή, θα μπορέσετε να συγκεντρωθείτε πλήρως στην Ολυμπιακή προετοιμασία. Μετά εμείς, η Ολυμπιακή κοινότητα, μπορούμε για άλλη μία φορά να ενώσουμε τον κόσμο σε μία ειρηνική διοργάνωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης