Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης κοντράρονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League. Οι δύο ομάδες που κοντράρονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας… παρέα την Ρεάλ, θα λύσουν τις διαφορές τους στην Ευρώπη, σε δύο σπουδαία παιχνίδια.

Οι Καταλανοί προέρχονται από σημαντική νίκη με 1-0 επί της Εσπανιόλ στο τοπικό ντέρμπι, ενώ η Ατλέτικο με τη νίκη επί της Μπιλμπάο παρέμεινε στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, Ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Βαλντές και Πουγιόλ, ενώ ο Πέδρο θα είναι στην αποστολή, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα.

Ο Σιμεόνε από την άλλη, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Ραούλ Γκαρθία και τον τραυματία Μανκίγιο, ενώ την τελευταία προπόνηση εγκατέλειψε με ενοχλήσεις ο Ντιέγκο Κόστα.

Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Συνολικά σε 105 αναμετρήσεις η Μπαρτσελόνα ως γηπεδούχος έχει 60 νίκες έναντι 19 της Ατλέτικο, ενώ 26 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητής θα είναι ο Φέλιξ Μπριχ. Ο Γερμανός ρέφερι ήταν φέτος στο Μίλαν-Μπαρτσελόνα 1-1, αλλά και παλαιότερα σε μια ήττα των Καταλανών από την Τσέλσι (1-0), ενώ σε ματς των «ροχιμπλάνκος» ήταν στη νίκη με 3-2 επί του Παναθηναϊκού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης