Μετά τον αποκλεισμό της Γιουνάιτεντ στα πέναλτι από τη Σάντερλαντ, οι Βρετανοί «ξέθαψαν» άρθρο του Ντέιβιντ Μόγιες, το οποίο δημοσιεύτηκε στους «Sunday Times» το 2010 με τίτλο «Πώς να κερδίσεις στη διαδικασία των πέναλτι»!

Ο Μόγιες έγραφε το 2010: «Σε μια καλή ομάδα, όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν. Η διαδικασία των πέναλτι είναι η πιο μοναχική εμπειρία στο ποδόσφαιρο και το κλειδί είναι να κάνεις όσους συμμετέχουν σε αυτή να νιώθουν λιγότερο μόνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Οι παίκτες και οι τερματοφύλακες έχουν ανάγκη να ξέρουν πως η ευθύνη δεν πέφτει μόνο στις πλάτες τους, αλλά μοιράζεται σε όλη την ομάδα. Ως προπονητής, μπορείς να αποφορτίσεις τους παίκτες σου αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Οι ομάδες μου κέρδισαν δύο φορές, στα ημιτελικά του Κυπέλλου με την Έβερτον απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ το 2009 και στα ημιτελικά των play offs της Championship με την Πρέστον απέναντι στην Μπέρμιγχαμ το 2001.

»Βέβαια έχασα και μια φορά, με την Έβερτον απέναντι στη Φιορεντίνα, άρα δεν είμαι γκουρού των πέναλτι… Ως παίκτης συμμετείχα σε μια διαδικασία πέναλτι και αστόχησα, με την Μπρίστολ Σίτι απέναντι στη Μάνσφιλντ στον τελικό του Φρέιτ Ρόβερ το 1987. Αστόχησα και χάσαμε με 5-4. Εκείνη τη μέρα εκτέλεσα το πρώτο και το τελευταίο μου πέναλτι».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης