Με ψηλά το κεφάλι σκοπεύει να αποχαιρετήσει τη Super League ο Πανσερραϊκός. Τα «λιοντάρια», παρά το γεγονός ότι χρειάζονται ένα θαύμα για να γλυτώσουν τον υποβιβασμό, επικράτησαν με 2-1 της Skoda Ξάνθης, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη τους μετά από 13 ολόκληρες αγωνιστικές.

Τα γκολ  της ομάδας του Δημητρίου πέτυχαν οι Παπάζογλου (39′) και Νταλέ (54′), ενώ το γκολ της Ξάνθης, που δεν έχει σιγουρέψει ακόμη την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, πέτυχε ο Μαρσελίνιο στο 87ο λεπτό με πέναλτι.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν πλέον ουσιαστικές ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να μπουν δυνατά στο γήπεδο και να πιέσουν από την αρχή την άμυνα της Ξάνθης.

Τελικά, στο 39ο λεπτό, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάρκερ, ο Τάσος Παπάζογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ.

Στην επανάληψη, η Ξάνθη μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά ο Πανσερραϊκός ήταν και πάλι αυτός που κατάφερε να σκοράρει, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του.

Συγκεκριμένα, στο 54ο λεπτό, από την μπαλιά του Γεωργιάδη και τη λανθασμένη έξοδο του Γκσπούρνινγκ ο Νταλέ έκανε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν έχουν αποφύγει ακόμη τον κίνδυνο του υποβιβασμού, ενέτειναν την προσπάθεια, για να ανατρέψουν το σκορ, έχασαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με πέναλτι του Μαρσελίνιο στο 87′.

Πάντως, στις καθυστερήσεις, η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς ο Βασιλακάκης δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Φερνάντες.

Τα γκολ του Πανσερραϊκού:

Κίτρινες: Μαρσελίνιο, Μουσικάκη, Ανάκογλου, Αντεφέμι, Πόι, Κομεσίδη, Καζάκη και Τζάγκι.

Πανσερραϊκός (Παύλος Δημητρίου): Φερνάντες, Τριανταφύλλου, Παπάζογλου, Βοσκόπουλος, Ντιόγκο, Κάστρο, Ανάκογλου, Μουσικάκης (59′ Σίντιτς), Γεωργιάδης, Πάρκερ, Νταλέ (87′ Κόντος).

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος):
Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης (77′ Καριόκα), Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μπόατενγκ, Αντεφέμι (49′ Βασιλακάκης), Πόι (55′ Κατόνγκο), Μαρσελίνιο, Καζάκης, Σουάνης.