Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία, ο οποίος στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας γνώρισε την ήττα με 82-68 από την Μπάμπεργκ. Οι Πειραιώτες που μετρούν πλέον 9 νίκες και 5 ήττες είχαν πρώτο σκόρερ τον Σπανούλη με 15 και ακολούθησε με 11 ο Παπανικολάου. Από την άλλη, πρώτος σκόρερ για τους Γερμανούς ήταν ο Μίλερ με 20 πόντους, ενώ μεγάλη ζημιά έκανε και ο Κοζέρ, ο οποίος πέτυχε και τους 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο!
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον χειρότερο τρόπο καθώς έχασε τη συγκέντρωσή του στην άμυνα, ενώ παρουσιάστηκε στατικός και χωρίς δημιουργία στην επίθεση, με αστοχία ακόμα και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Αποτέλεσμα ήταν η Μπάμπεργκ να ξεκινήσει το ματς με ένα εμφατικό 11-0 με πόντους των Κοζέρ, Μέλι, Μίλερ και Ζήση, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι μετά από 4,30 λεπτά αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 23-13 και τον Ολυμπιακό να έχει να επιδείξει τα δύο τρίποντα από τους Παπανικολάου και Σπανούλη.
Το καταστροφικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Μπάμπεργκ έμοιαζε ασταμάτητη και με 17 πόντους από τον Κοζέρ ξεκίνησε την περίοδο με 6-0 και έστειλε το σκορ στο 31-13 αρχικά για να φτάσει στο +20 (43-23) με καλάθι του Ραντόσεβιτς. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε στο γήπεδο όλα του τα επιθετικά όπλα και με πόντους από τους Σπανούλη, Γκριν, Λοτζέσκι και Γιανγκ το μόνο που κατάφερε ήταν να οδηγηθεί στα αποδυτήρια στο -18 (48-30).
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς και μέχρι ένα βαθμό τα κατάφερε. Κλείνοντας την άμυνά του δέχθηκε αρχικά μόλις έξι πόντους και μείωσε σε 54-45 με βολές του Γκριν, όμως η Μπάμπεργκ αντέδρασε και έφτασε πάλι στο +14 με τους Μέλι και Στάιγκερ να σκοράρουν. Στο 30’ ο Ολυμπιακός έφτασε στο -8 με τρίποντο του Παπαπέτρου και καλάθι στην εκπνοή από τον Παπανικολάου.
Στον επίλογο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο, με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να βρει εκ νέου ρυθμό στην επίθεση και επί της ουσίας να φτάσει σε μία εύκολη νίκη. Ο Παπανικολάου με κάποιες βοήθειες από τον Μπιρτς πάλεψαν μόνοι τους στην επίθεση, ενώ για την Μπάμπεργκ ο Μίλερ «βομβάρδισε» με σουτ τριών πόντων το καλάθι των Πειραιωτών. Το τελικό αποτέλεσμα έδειχνε 82-68 υπέρ της Μπάμπεργκ, που πλέον μετρά 3/3 στην έδρα της στα ματς με τον Ολυμπιακό.
Τα δεκάλεπτα: 23-13, 48-30, 59-50, 82-68.
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 17 (2), Μέλι 13 (1 τριπ., 9 ριμπ.), Ζήσης 9 (1/6 τριπ.), Νίκολιτς, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 5, Λο, Στρέλνιεκς 9 (1 τριπ., 7 ασ.), Βερεμένκο, Μίλερ 20 (5), Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8, Μπιρτς 6, Γιανγκ 9, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (2), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 11 (1 τριπ., 8 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου.

