ΠΑΟ: Επιστολή σε ΕΣΚΑΝ και Πρωθυπουργό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 21:34
ΠΑΟ: Επιστολή σε ΕΣΚΑΝ και Πρωθυπουργό
Επιστολή προς την πρόεδρο του ΕΣΚΑΝ, Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία κοινοποιήθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά απέστειλε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Λίγες ώρες μετά την αρνητική απάντηση του ΕΣΚΑΝ στο αίτημά των «πράσινων» για επιπλέον ελέγχους ντόπινγκ πριν και μετά τους τελικούς της Α1 μπάσκετ των Ανδρών, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ εξέφρασε την αγανάκτηση, την έντονη διαμαρτυρία και την απορία του για αυτήν την απόφαση του Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Αναλυτικά η επιστολή του Δ. Γιαννακόπουλου:

«Αθήνα 06-06-2013

Προς:
Την Πρόεδρο του ΕΣΚΑΝ κ. Χαρά Σπηλιοπούλου

Κοινοποίηση:

Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

ΕΣΑΚΕ

Σε απάντηση της από 5/6/2013 επιστολής σας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 1599 εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, την έντονη διαμαρτυρία μας και ταυτόχρονα την απορία μας για την άρνησή σας να διεξάγετε πλήρεις ελέγχους ντόπινγκ (ούρα, ούρα+ΕΡΟ, αίμα) πριν αλλά και μετά από κάθε τελικό αγώνα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης στους αθλητές και των δύο ομάδων.

Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι η ελληνική καλαθοσφαίριση βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης με αμέτρητες επιτυχίες τόσο σε Εθνικό όσο και σε Συλλογικό επίπεδο. Η εκτίμησή μας είναι ότι μετά από τα τελευταία δημοσιεύματα αλλά και το θόρυβο που δημιουργήθηκε εξαιτίας αυτών, το Ελληνικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης έχει καλυφθεί από σκιές.

Εμείς, ως πρεσβευτές ενός Συλλόγου που βρίσκεται επί σειρά ετών στην κορυφή του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού μπάσκετ αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με μια κατάσταση που ουσιαστικά καλύπτει με ερωτηματικά, αμφιβολίες και πλήθος δυσμενών σχολίων- με άμεσο κίνδυνο μετουσίωσης σε απαξίωση της ίδιας μας της επένδυσης- αυτό που με συνέπεια, αγάπη κι αφοσίωση υπηρετούμε.

Εκτιμούμε δε ότι η άρνησή σας να πράξετε το αυτονόητο μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί και τη «λάσπη» που έχει εκτοξευθεί ΚΑΙ εναντίον μας, εκφράζει την αδυναμία σας να αφουγκραστείτε τη βούληση του κάθε αγνού Έλληνα φιλάθλου που πληρώνει από το υστέρημά του σε δύσκολες εποχές για να απολαύσει το άθλημα που του αρέσει καθώς επίσης και την αγαπημένη του ομάδα που του έχει χαρίσει στιγμές υπερηφάνειας.

Η έλλειψη βούλησης ώστε να πράξετε αυτό που -όχι μόνο εμείς αλλά- όλος ο κόσμος επιθυμεί δεν εξαφανίζει αλλά αντιθέτως «πυκνώνει» τα… σύννεφα της αμφιβολίας με κίνδυνο την απώλεια της αξιοπιστίας.

Ως ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αιτούμαστε το αυτονόητο, εκείνο για το οποίο δεν θα έπρεπε καν να γίνεται η παραμικρή συζήτηση.

Αιφνιδιασμένοι από την απάντησή σας- ήμασταν βέβαιοι για την αποδοχή από πλευράς σας του δίκαιου αιτήματός μας-, αλλά και θέτοντας εκ νέου υπόψη σας το τι προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο και τις οικείες διατάξεις, εκφράζουμε την πεποίθηση ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες τις οποίες έχουμε ήδη αιτηθεί, ώστε να αποδειχθεί με κάθε πιθανό τρόπο αυτό που εμείς τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, ότι η καλαθοσφαίριση είναι το πλέον «καθαρό» άθλημα στην Ελλάδα.

Είμαστε στη διάθεσή σας, όπως άλλωστε σας έχουμε επισημάνει εξ αρχής, για συνεργασία προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.».

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΚΑΝ: Απέρριψε το αίτημα του ΠΑΟ,
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 16:34


Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 21:45