Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε σήμερα για το Βελιγράδι, όπου την Πέμπτη ο (13/10, 20:00) θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο τεχνικός των «πρασίνων», Ντέγιαν Ράντονιτς λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, αλλά και για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» στην προσπάθεια για να… σπάσουν το ρόδι στη διοργάνωση φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νιώθω καλά που επιστρέφω στο Βελιγράδι. Θα δω φίλους αλλά την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι ώστε να πάρουμε τη νίκη» ανέφερε αρχικά ο κόουτς του τριφυλλιού και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να σκληρό παιχνίδι. Όπως πάντα ο Ερυθρός Αστέρας παίρνει ενέργεια από τους φιλάθλους του. Παίζει καλή άμυνα ενώ είδαμε ότι είχε και ένα πολύ καλό ματς εναντίον της Εφές ενώ νίκησε και στο τελευταίο ματς στην Αδριατική Λίγκα. Παίζει με πολλή ενέργεια και με επαφές και πρέπει να είμαστε καλοί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είναι σημαντική η άμυνα, αλλά πρέπει να είμαστε καλοί και στην επίθεση».

Ακολούθως ο Ράντονιτς επισήμανε: «Ο Ερυθρός Αστέρας παίζει πολύ καλά στην άμυνα, έχει μεγάλα κορμιά, τους Μπέντιλ και Μάρτιν, ενώ απέκτησε και τον Ραντούλιτσα. Επίσης και ο Μίτροβιτς αποτελεί μία ακόμα επιλογή για εκείνον κάτω από το καλάθι. Έχει εμπειρία και στα γκαρντ ενώ υπάρχουν και παίκτες που παίζουν καιρό μαζί. Όπως είπα πρέπει να είμαστε καλοί σε άμυνα και επίθεση και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Αυτό είναι είναι πολύ σημαντικό γιατί θα υπάρχει καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση απ’ ότι στα τελευταία ματς.»

Τέλος, αναφορικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε παίκτες στο Ευρωμπάσκετ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ακόμη χημεία, ο Ράντονιτς είπε: «Φαίνεται ότι είναι δύσκολο όταν υπήρχαν παίκτες στο Eurobasket. Και για εμάς με δεδομένο τον τραυματισμό του Γουόλτερς, είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κάναμε όλοι μαζί μόνο μία προπόνηση 10 λεπτών. Όμως τι να κάνουμε; Πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Αρτούρας Γκουντάιτις επισήμανε: «Θα είναι ένα σκληρό και physical παιχνίδι, όπως άλλωστε παίζει πάντα ο Ερυθρός Αστέρας. Εμείς θα πρέπει να τους ματσάρουμε και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το ματς. Αυτή είναι η νοοτροπία μας και έτσι πρέπει να είναι. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια νέα ομάδα με νέο προπονητή. Όπως είπα πρόκειται για μια πολύ physical ομάδα που εστιάζει πολύ στην άμυνά της. Θα δούμε τι θα γίνει».

Ερωτηθείς για τα «κλειδιά» του αγώνα, ανέφερε: «Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα ριμπάουντ και να βρούμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Και πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε πόντους και από τις βολές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης