Η «θεία Ίβα» των Κροατών γράφει ιστορία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 11:31
Η «θεία Ίβα» των Κροατών γράφει ιστορία
Η Ίβα Ολιβάρι, η οποία βρίσκεται στον πάγκο της Κροατίας, γράφει ιστορία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αφού είναι η πρώτη γυναίκα που είναι μέλος προπονητικού επιτελείου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η αγαπημένη «θεία Ίβα» των παικτών της Κροατίας εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για την εθνική ομάδα, αλλά τώρα έχει γίνει πιο δημοφιλής. Η κυρία Ολιβάρι βρισκόταν στην κροατική εθνική ομάδα από το 1992, αν και το 2012 δέχτηκε την τρέχουσα θέση της. Ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Κροατίας, Νταβόρ Σούκερ, που της πρότεινε τη θέση. Ήξεραν ο ένας τον άλλον. Μετά την αποτυχία να βρεθεί στον πάγκο με το υπόλοιπο προπονητικό τιμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, εφέτος τελικά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο.

Αυτήν τη στιγμή είναι υπεύθυνη για την οργάνωση ταξιδιών, μετακινήσεων, το κλείσιμο των προπονήσεων, τις λεπτομέρειες οργάνωσης των αγώνων, τη φιλοξενία και τη διαχείριση της επικοινωνίας με τη FIFA.

Αν και η σημασία της σε αυτήν την Εθνική ξεπερνά το έργο που ενσωματώνει η θέση της. «Είναι πάντα μαζί μας, είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο φύλακας άγγελος, τη γνωρίζω 10 χρόνια και την αγαπάμε πάρα πολύ» δήλωσε πρόσφατα ο Σούμπασιτς για τη «θεία Ίβα».

Ωστόσο, πριν... γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο, η «θεία Ίβα» το έκανε ήδη σε ένα άλλο άθλημα. Το τένις, όπου ήταν πρωταθλήτρια U14 με την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ, πριν τραυματιστεί στον καρπό, είχε νικήσει τη Στέφι Γκραφ, νικήτρια 22 Grand Slam και πρώην Νο1 στον κόσμο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 11:33