Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκησε στα γραφεία της ΕΠΟ, η συνάντηση των Big – 4, δηλαδή των μεγαλομετόχων της AEK, Δημήτρη Μελισσανίδη, του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη (αλφαβητική η αναφορά των ομάδων), μαζί με τους Άρη και Βόλο, που απαρτίζουν την εξάδα των πλέι – οφ της Super League, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους προαναφερθέντες μεγαλομετόχους, ήταν παρόντες οι πρώτοι τρεις, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Ρωσία, ενώ τον δικέφαλο του Βορρά εκπροσώπησε ο Μάκης Γκαγκάτσης. Παρόντες ήταν ακόμη ο Αχιλλέας Μπέος του Βόλου και από πλευράς Άρη ο αντιπρόεδρος του, Παναγιώτης Μπιλίρης (ο Θόδωρος Καρυπίδης έλειπε στο εξωτερικό).

Στόχος της συνάντησης ήταν να υπάρξει εξομάλυνση σχέσεων ανάμεσα στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και να υπάρξει μια συμφωνία για τον ορισμό ξένων διαιτητών υψηλής κλάσης στους υπόλοιπους αγώνες των playoffs, που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή. 

Επειδή όμως βρισκόμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί (και) η σημερινή συνάντηση κορυφής στα γραφεία της ΕΠΟ ήταν επεισοδιακή.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές για εκφράσεις πεζοδρομίου, με τα ντεσιμπέλ να χτυπάνε… κόκκινο και τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν με συνεχείς παρεμβάσεις να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Οι κραυγές μάλιστα διαπερνούσαν ακόμα και τους τοίχους κι έφταναν έξω από τη σύσκεψη.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία άλλωστε η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου κατά την αποχώρησή του, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «εύχομαι να μην έχουμε αίματα…»!

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η σημερινή συνάντηση δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, με τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου να συμφωνούν ότι… διαφωνούν.

Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς… χάλασε στο… παρά πέντε η σύνταξη επιστολής προς την UEFA για ελίτ διαιτητές, μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη σύσκεψη.

Παράλληλα, τόνισε πως η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο και πως δεν θα τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα.

«Η ΑΕΚ παρέστη με μοναδικό σκοπό να προασπίσει το ποδόσφαιρο, ο κ. Μελισσανίδης και η ΑΕΚ εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς του ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο, θεωρεί πως το πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο όλων των εποχών και τονίζει πως πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται τους θεσμούς και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τελειώσει το πρωτάθλημα μακριά από την τοξικότητα.

Στο παρά πέντε καταλήξαμε στο συμπέρασμα. Ήμασταν στη διαδικασία σύνταξης επιστολής προς την UEFA που θα ζητούσαμε ελίτ διαιτητές ή διαιτητές από την Α΄ κατηγορία.

Τι έγινε και χάλασε; Αποχώρησε ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται τους θεσμούς και μόνο μέσω των θεσμικών οργάνων. Η ΑΕΚ το έχει δηλώσει.. Η ΑΕΚ δεν κάνει πολιτική στα media, αλλά στα θεσμικά όργανα. Δεν θα τινάξουμε το πρωτάθλημα στον αέρα.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ.

Γκαγκάτσης: «Ο Μπένετ μάς αποκάλυψε πως αυτοπροτάθηκε ξένος διαιτητής για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ»

Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΕΠΟ, στις δηλώσεις που έκανε μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου, στάθηκε στην καταγγελία/αποκάλυψη που έκανε ο Στιβ Μπένετ ότι ξένος διαιτητής αυτοπροτάθηκε να διαιτητεύσει το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο δικέφαλος θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την τιμωρία του εν λόγω ρέφερι.

«Μετά από μια τετράωρη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Ο κ. Σαββίδης τόνισε πως, παρά τα σφοδρά παράπονα που έχουμε, εκφράζουμε τη στήριξη μας στον κ. Μπένετ και στην ΚΕΔ για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Εξέφρασε την άποψη πως ο μόνος θεσμικός φορέας που μπορεί να φέρει ξένους διαιτητές είναι η ΚΕΔ.

Είχαμε μια σοκαριστική καταγγελία/αποκάλυψη από τον κ. Μπένετ που μας έδειξε μήνυμα από ξένο διαιτητή ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στο παιχνίδι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Ο κ. Μπένετ είπε πως έχει βρει διαιτητές, αλλά ο συγκεκριμένος ζήτησε να αλλάξουν οι διαιτητές και ρώτησε τι εθνικότητας είναι οι διαιτητές που έχει βρει ο κ. Μπένετ.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την επιθυμία του αυτή η καταγγελία να φτάσει ως το τέλος. Πως ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται να διαιτητεύσει ένα παιχνίδι; Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τζιμπουτί. Να φτάσει ως το τέλος, να παραπεμφθεί και από την UEFA.

Δεν μας είπε, δεν ξέρει. Μας έδειξε το μήνυμα στην οθόνη πως μόνος του κάλεσε τον κ. Μπένετ και ζήτησε να διαιτητεύσει. Έχετε ακούσει ποτέ ξανά να αυτοπροτείνεται διαιτητής;.

Στο σημείο που συμφωνήσαμε ήταν για τους ορισμούς. Να οριστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι διαιτητές και αν είναι δυνατόν elite στα ματς των big – 4. Η επιθυμία του ΠΑΟΚ είναι από 25-26 elite να διαιτητεύσουν τα επόμενα ντέρμπι. Μια επιστολή που θα μπορούσε να υπογράψει ο Μπαλτάκος, ο Μπένετ και οι τέσσερις ιδιοκτήτες και να σταλεί στον κ. Τσέφεριν για να έρθουν καλύτεροι διαιτητές. Δεν επετεύχθη αυτή η συμφωνία.

Στη σημερινή συνάντηση εκπροσωπούμασταν οι έξι σύλλογοι των playoffs. Δεν μπορούμε εμείς να διαλέγουμε διαιτητές.

Και ο κ. Κλάτενμπεργκ πέρυσι έκανε τον προγραμματισμό για όλον τον μήνα. Αυτό είναι θέμα του κ. Μπένετ δεν είναι δικό μου».

Για την ατάκα του Αχιλλέα Μπέου πως οι τέσσερις μεγάλοι μαλώνουν για το πρωτάθλημα είπε: «Και οι τέσσερις θέλουμε το πρωτάθλημα, φυσιολογικό δεν είναι; Το θέλουμε και εννοείται πως θα κάνουμε ότι καλύτερο αγωνιστικά. Δεν τσακωνόμασταν όπως το αναφέρατε».

Μπιλίρης: «Είτε θα φέρετε καλύτερους διαιτητές είτε θα φύγετε»

Ο νομικός Τάκης Μπιλίρης ήταν αυτός που εκπροσώπησε την ΠΑΕ Άρης στη σημερινή σύσκεψη.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης ζήτησε επιτακτικά από ΕΠΟ και ΚΕΔ να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να έρχονται στα ματς των Play Off διαιτητές από την Elite κατηγορία της UEFA.

«Αν νομίζετε ότι οι διαιτητές που φέρνετε είναι αντάξιοι του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος όπως λέτε, τότε θα πρέπει να φύγετε. Με Νταμπάνοβιτς και Αλβανούς χωρίς εμπειρία, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Είτε θα φέρετε να καλύτερους διαιτητές, είτε θα φύγετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπαλτάκος: «Θα ζητήσω αύριο βοήθεια από την UEFA για ορισμό elite διαιτητών»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από τη σημερινή συνάντηση τόνισε ότι αύριο θα συναντηθεί με την UEFA και θα ζητήσει την βοήθεια της για να έρθουν elite διαιτητές ή διαιτητές πρώτης κατηγορίας στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαλτάκος: 

Για τα όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την αποχώρησή του και αν έχει να απαντήσει κάτι σε αυτό: «Δεν θα απαντήσω σε αυτό, καθώς όπως έχω πει πολλές φορές δεν αντιπαρατίθεται σε ομάδα της η ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατόν η ομοσπονδία να έρθει σε αντιπαράθεση με οποιαδήποτε ΠΑΕ. Η Ομοσπονδία είναι για όλες τις ομάδες, το έχω πει πολλές φορές αυτό. Αυτή είναι και η απάντηση μου. Δεν μπορώ να δοθεί απάντηση από την ομοσπονδία προς κάποια ομάδα».

Για το αν έφτασαν κοντά στη συμφωνία: «Ότι φτάσαμε κοντά είναι γεγονός. Η συμφωνία χάλασε τελευταία στιγμή. Το έχουν πει και άλλοι αυτό και είναι αλήθεια. Το ότι δεν επήλθε συμφωνία δεν σημαίνει ότι η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, ούτως ώστε τις υπόλοιπες 9 αγωνιστικές να κυλήσει ομαλά το πρωτάθλημα. Δηλαδή με διαιτητές ELIT ή πρώτης κατηγορίας, ώστε να κυλήσει ομαλά και να κερδίσει ο καλύτερος».

Για τον λόγο που αυτό δεν συμβαίνει μέχρι τώρα: «Τι δεν συμβαίνει μέχρι τώρα; Αυτά τα έχει συζητήσει όλα ο κ. Μπένετ και δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για την ΚΕΔ. Τα έχει εξηγήσει όλα, έχει δώσει τις απαντήσεις και οι προλαλήσαντες σας τα έχουν πει. Με λίγα λόγια, αν και εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για την ΚΕΔ, η ΚΕΔ σύμφωνα με τον κ. Μπένετ έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να έρχονται elite διαιτητές ή διαιτητές πρώτης κατηγορίας και αυτό θα συνεχίσει να κάνει».

Για την καταγγελία του κ. Μπένετ για ένα διαιτητή που έχει αυτοπροταθεί να σφυρίξει το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: «Το άκουσα, εκεί ήμουν. Αυτό και πάλι αφορά ομάδες και εμπλέκει δύο ομάδες. Όπως είπαν τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Δεν θα ήθελα να πάρω θέση. Από τη στιγμή που ο κ. Μπένετ μας εξήγησε ότι για το ζήτημα αυτό διεξάγεται ανάκριση ήδη από την UEFA. Να πάρω θέση δηλαδή για κάτι που είναι υπό έρευνα;».

Για το αν υπήρξε ένταση: «Υπήρξε ένταση. Δεν νομίζω ότι σε κάποιες από τις προηγούμενες συναντήσεις που έγιναν στο ίδιο πλαίσιο δεν υπήρξε ένταση. Επίσης ξέρετε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το περισσότερο ανταγωνιστικό, απ’ όλα έχουμε ζήσει. Δεν θυμάμαι τέσσερις ομάδες μαζί. Άρα η ένταση είναι αναμενόμενη και φυσιολογική».

Για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα: «Ασφαλώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα».

Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με τη διαιτησία, αφού το έχει κάνει στο παρελθόν: «Δεν κατάλαβα την ερώτηση, τι έχω κάνει στο παρελθόν;». 

Για την αλλαγή του κ. Σιδηρόπουλου: Αυτό ήταν απαίτηση του κ. Μαρινάκη για τον Διαμαντόπουλο».

Για το αν έχει δώσει επίσης οδηγίες σε Ενώσεις: «Δεν έχω μιλήσει σε Ενώσεις».

Τέλος τόνισε: «Αύριο έχω ραντεβού στη Γενεύη με την UEFA για άλλο λόγο και είναι σίγουρο ότι θα θέσω θέμα, ώστε να δοθεί βοήθεια ώστε να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας».

Ατάκες-φωτιά που ακούστηκαν στη συνεδρίαση:

Μελισσανίδης σε Μαρινάκη για Κλάτενμπεργκ και… Μάτα Χάρι: «Ως τι ασχολείται ο Κλάτενμπεργκ; Του έχετε ρίξει δίπλα την Μάτα Χάρι για να σας κάνει τα γούστα».

Μαρινάκης σε Μελισσανίδη για τον Αυγενάκη: «Μην τον βρίζεις τον Αυγενάκη γιατί αύριο-μεθαύριο μπορεί να τον δεις και πρωθυπουργό».

Μπέος για τον διαιτητή του αγώνα Ολυμπιακός-Άρης: «Καλά τώρα μιλάτε σοβαρά; Θα φέρουμε ξένο διαιτητή για το Ολυμπιακός – Άρης; Θα φέρουμε ξένους διαιτητές και στα φιλικά παιχνίδια;».

Μελισσανίδης για τα αγγλικά στη σύσκεψη προκειμένου να μην χρειάζεται μεταφραστή ο Μπένετ: «Τι μιλάτε αγγλικά ρε; Λόρδοι είστε;».

Ο Μαρινάκης πέταξε μπλοκ σημειώσεων στον Μπαλτάκο φωνάζοντάς του «Φτου σου ρε αλήτη»

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η σημερινή σύσκεψη ήταν επεισοδιακή, με πάρα πολλά περιστατικά να… γράφουν ιστορία.

Ένα εξ αυτών ήταν ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Τάκη Μπαλτάκο, στο οποίο οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα.

Τι ακριβώς συνέβη;

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, σύμφωνα με το sdna, είχε έναν πολύ έντονο διάλογο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Οι δύο άνδρες διαφωνούσαν για τις απειλές που δέχεται ο δεύτερος και σε κάποια φάση της ηλεκτρισμένης συζήτησής τους ο Μαρινάκης είπε στον Μπαλτάκο πως λέει αηδίες.

«Εσύ λες αηδίες!», ανταπάντησε ο Μπαλτάκος, με τον Μαρινάκη να τον χαρακτηρίζει «ψεύτη» και τον πρόεδρο της ΕΠΟ να σηκώνει το γάντι και να λέει «Εσύ είσαι ψεύτης!».

Τότε ο Μαρινάκης πέταξε στον Μπαλτάκο ένα τετράδιο που είχε δοθεί σε όλους τους παριστάμενους για να κρατούν σημειώσεις, με τον Μπαλτάκο, επειδή καθόταν αρκετά κοντά με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού (είχαν απόσταση μιας καρέκλας στην οποία καθόταν ο Φιλιππούσης), να σηκώνει ενστικτωδώς τα χέρια για να το «αποκρούσει».

Το αποτέλεσμα; Το τετράδιο… επεστράφη στον Μαρινάκη, καθώς έπεσε πάνω του!

Σ’ εκείνο το σημείο ο Μαρινάκης, μαινόμενος, φώναξε «Φτου σου ρε αλήτη!» στον Μπαλτάκο, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να κλοτσάει τις καρέκλες που βρίσκονταν πίσω του, ουρλιάζοντας «φτου σου ρε αλήτη, φτου σου μωρή πατσαβούρα».

Βέβαια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν πέταξε το αντικείμενο προς τον Μπαλτάκο με σκοπό να τον χτυπήσει (άλλωστε μιλάμε για ένα μικρό, ελαφρύ μπλοκ σημειώσεων), αλλά ήταν μια κίνηση που έκανε πάνω στα νεύρα του, με αποτέλεσμα, επειδή όπως προείπαμε οι δύο άντρες κάθονταν κοντά, αυτό να… βρει στον πρόεδρο της ΕΠΟ κι εν συνεχεία να χτυπήσει ξανά στον Μαρινάκη.

Οι υπόλοιποι πάγωσαν από το επεισόδιο που έδειχνε πως μπορεί να ξεφύγει καθώς ο Μαρινάκης ήταν σε έξαλλη κατάσταση και ο Μπαλτάκος δεν έδειχνε διάθεση να παραβλέψει την «επίθεση» και περνούσε στην αντεπίθεση απαντώντας στο ίδιος ύφος.

Το μόνο που δεν ακούστηκε μετά ήταν η παράκληση από τα μεγάφωνα «Φίλαθλοι, μην πετάτε αντικείμενα, θα τιμωρηθεί η ομάδα μας»…

Ακολουθούν εικόνες από την άφιξη, στα γραφεία της ΕΠΟ, των συμμετεχόντων στη σύσκεψη κορυφής μεγαλομετόχων και προέδρων:

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

O μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, ενώ σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος

Ο μεγαλομέτοχος του ΝΠΣ Βόλος και δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης με τον εκ των αντιπροέδρων Κώστα Καραπαππά, προσέρχονται στα γραφεία της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στιβ Μπένετ με τον Σταύρο Μάνταλο

Γιάννης Αλαφούζος και Λεωνίδας Μπουτσικάρης προσέρχονται στα γραφεία της ΕΠΟ

Λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης αποχώρησε ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο πρώτος που αποχώρησε από τη σύσκεψη, λίγο μετά τις 13:00, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης για την οποία είχε ενημερώσει από πριν, οπότε ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια της σύσκεψης εκπροσωπήθηκε μόνο από τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη. 

Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ ήταν απ’ τους πρώτους που πήραν τον λόγο στη συνάντηση, εστιάζοντας εξ’αρχής στο σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει με τη χαμηλή ποιότητα των ξένων διαιτητών που έρχονται στην Ελλάδα και στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν ακολούθως από την ΚΕΔ και την ομοσπονδία πάνω στο θέμα των διαιτητών των play off και play out.

Ο κ. Αλαφούζος ανέφερε πως είναι ανεπίτρεπτο να έρχονται διαιτητές χαμηλού επιπέδου «τύπου Νταμπάνοβιτς» (διαιτητής του αγώνα της πρεμιέρας των play off με την ΑΕΚ) και τόνισε στον Στιβ Μπένετ, πως είναι δική του υποχρέωση να να διασφαλίσει την παρουσία ξένων διαιτητών υψηλότερου επιπέδου στο πρωτάθλημα.

Επισήμανε επίσης πως είχε επικοινωνία επί προσωπικού με υψηλά κλιμάκια της UEFA, όπου του μεταφέρθηκε η δυσκολία, αλλά και η αρνητική διάθεση που υπάρχει από αρκετούς ρέφερι επιπέδου UEFA Elite να έρθουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως ακόμη και σ’ αυτή τη συνθήκη είναι υποχρέωση της ομοσπονδίας να εγγυηθεί ένα σαφώς υψηλότερο επίπεδο των διαιτητών στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Μάλιστα, ανέφερε πως το αμέσως επόμενο επίπεδο απ’ την κατηγορία UEFA Elite, δεν θα πρέπει να είναι διαιτητές επιπέδου… Νταμπάνοβιτς, διότι υπάρχουν πολλοί καλοί διαιτητές από μεγάλα πρωταθλήματα επιπέδου UEFA Category One, με τους οποίους επιβάλλεται να υπάρξει μία σημαντική προεργασία από την ομοσπονδία και τον αρχιδιαιτητή, ώστε να έρθουν και να σφυρίξουν στα ελληνικά παιχνίδια.

Σε αποστροφή του λόγου του δε, υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός στο να οριστούν και να σφυρίξουν σε αγώνες ακόμη κι Έλληνες διαιτητές, με την αυστηρή προϋπόθεση πως θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος τους, εάν κάνουν λάθη που θα αλλοιώσουν τις βαθμολογικές ισορροπίες των play off, συμπληρώνοντας πως και η ΚΕΔ θα αναλάβει αντίστοιχα και τις δικές της ευθύνες πάνω σ’ αυτό.

Ο κ. Αλαφούζος κατέληξε λέγοντας πως το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι ένα και μόνο: να υπάρξει ισονομία σ’ όλη τη σειρά των αγώνων κατάταξης των play off και play out. Μετά την αποχώρησή του απ’ την αίθουσα συσκέψεων, παρέμεινε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκπροσωπώντας τους «πράσινους» στην όλη διαδικασία.

Αχιλλέας Μπέος μαινόμενος…

Περί τις 13:20, ο Αχιλλέας Μπέος, φώναζε σε έξαλλη κατάσταση, εντός της συνάντησης, με τις φωνές του να ακούγονται πολύ δυνατά και εκτός της αίθουσας.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 13:30, αποχώρησε από τη σύσκεψη και προέβη σε δηλώσεις λέγοντας: 

«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Τόσος κόσμος, τόσοι δημοσιογράφοι, αφήνετε την ώρα σας να κάνετε τι… Αυτό το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ούτε στο Τζιμπουτί! Είναι μια φαρσοκωμωδία! Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα. Δεν ξέρω τον λόγο που μαζευτήκαμε εδώ. Εδώ μαζεύτηκαν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, όχι για το ποδόσφαιρο. Διαφωνώ με τέτοιου είδους πρακτικές. Το τι έγινε μέσα θα σας το πουν οι άλλοι. Δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο αν δεν παρθούν εδώ και τώρα αποφάσεις και δεν γίνουν τομές. Δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο. Το θέατρο των σκιών είναι εκεί μέσα».

Αποχώρησε στις 14:45 ο Μελισσανίδης

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, αποχώρησε από τη συνάντηση της ΕΠΟ στις 14:45 χωρίς να κάνει δηλώσεις για όσα συζητήθηκαν εντός της αιθούσης. 

Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» κατευθύνθηκε προς το αμάξι του χωρίς να κάνει δηλώσεις, παρά τις ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και αρκέστηκε να σημειώσει: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα».

«Από τον Νοέμβριο ξέραμε τον πρωταθλητή και ήταν ο ίδιος»

Νωρίτερα ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» στάθηκε στα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης των πρόεδρων των ΠΑΕ που συμμετέχουν στα play off με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, και τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, ο Δ. Μελισσανίδης αναφέρθηκε σε παλαιότερες εποχές.

Στάθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στην ΚΕΔ επί των διοικήσεων Σαρρή και Γκαγκάτση, πριν δηλαδή από την διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ που ορίστηκε στο τέλος του 2016. Επικαλέστηκε μάλιστα το γεγονός ότι, από το καλοκαίρι του 2014 έως το καλοκαίρι του 2015, είχε αλλάξει κατ’ επανάληψη η σύνθεση της ΚΕΔ.

Μεταξύ άλλων, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη πρόοδος με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν στα ίσια το πρωτάθλημα και είναι φανερό πως έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προόδου από την εποχή που ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων των ομάδων ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Νοέμβριο και ήταν πάντα ο ίδιος».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση, η ΠΑΕ ΑΕΚ υποστηρίζει ότι τα λόγια του Δ. Μελισσανίδη αφορούσαν την περίοδο, κατά την οποία στην ΚΕΔ και στην ΕΠΟ επικρατούσε η εξής κατάσταση: «Κάθε φορά που θεωρούσαν πως δεν είχαν το 100-0 υπέρ τους, άλλαζαν την ΚΕΔ εν ψυχρώ, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να κουνιέται φύλλο.

Είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο είχαν απαξιώσει την επιτροπή διαιτησίας, πόσο χαμηλά είχαν φτάσει την ΕΠΟ, δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα. Έκαναν επίδειξη δύναμης με συνεχείς αλλαγές, ανάλογα με το αν θεωρούσαν κάποιον απόλυτα ελεγχόμενο ή όχι».

Μαρινάκης: «Χρειάζεται να πω εγώ τι είναι η ΕΠΟ; Ό,τι χειρότερο!»

Λίγο μετά τις 16:00 αποχώρησε από τα γραφεία της ΕΠΟ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Κατά την αποχώρησή του ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν θέλησε να μιλήσει στις κάμερες, ωστόσο με μία κουβέντα του καταφέρθηκε εναντίον της ΕΠΟ, τονίζοντας:

«Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Χρειάζεται να πω εγώ τι είναι η ΕΠΟ; Ό,τι χειρότερο υπάρχει».

 

Καραπαπάς: «Έχω κάνει δώρο μια φούστα στον Μπαλτάκο»

Επίθεση κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, βγαίνοντας από τη σύσκεψη των «μεγάλων»!

«Έχω κάνει δώρο μια φούστα στον Μπαλτάκο, να τη φορέσει φεύγοντας να δούμε αν του κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά όταν αποχωρούσε μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι εκπρόσωποι των Πειραιωτών έμειναν σχεδόν τέσσερις ώρες στη συνεδρίαση και πλην του ΠΑΟΚ, δηλαδή του Μάκη Γκαγκάτση, ήταν οι τελευταίοι που έμειναν από τους Big – 4.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης