Η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League, που διεξάγεται το Σάββατο με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 20:00, περιλαμβάνει έναν «τελικό».

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ (Novasports Prime) στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό που κατά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό θα κρίνει ποια ομάδα θα ακολουθήσει τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – Παναθηναϊκό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, ο νικητής του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες θα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League. Οι δύο σύλλογοι ισοβαθμούν, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν, αυτή τη στιγμή, το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Κοινώς, αν το μεταξύ τους παιχνίδι ολοκληρωθεί δίχως νικητή, τότε στους παίκτες του Χερμάν Μπούργος αρκεί να φέρουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον «Δικέφαλο» την τελευταία αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (17/5).

Ο Άρης θα ταξιδέψει στα Γιάννινα για να αντιμετωπίσει τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΣ ενώ η ΑΕΚ θα περιμένει στο ΟΑΚΑ τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Αμφότερες οι ομάδες έχουν απουσίες, ωστόσο όσοι έχουν απομείνει είναι δεδομένο πως θα τα δώσουν όλα σε αυτό το ματς που μοιάζει να είναι… δίχως αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός κι αν ο Παναθηναϊκός παρουσιάσει… τάσεις αυτοχειρίας σε δύο συν ένα παιχνίδια. Οι «πράσινοι», για να μην βγουν στην Ευρώπη έπειτα από μια πενταετία, χρειάζεται να πάρουν μόνο ένα βαθμό στα ματς που απομένουν, με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Cosmote Sport 1) εντός και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας, αλλά και να ηττηθούν στον τελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ (21/5).

Ωστόσο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αήττητη στο μίνι πρωτάθλημα, έχοντας από τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, με την ψυχολογία να είναι στα ύψη. Και ο πρώτος αντίπαλος, ο «Άγιαξ της Ηπείρου», μοιάζει πλέον να έχει αδειάσει από παίκτες αλλά και δυνάμεις.

Στον Πειραιά, τέλος, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (Novasports Prime). Mάλιστα μετά το τέλος του ματς θα γίνει η απονομή και φιέστα τίτλου για το 47ο πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι «ερυθρόλευκοι». Ωστόσο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι και στα καλύτερά της, όπως έδειξε – ξανά – η ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων».

Κι οι «ασπρόμαυροι», όμως, έχουν τα δικά τους προβλήματα, καθώς στην ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης συμπλήρωσαν δέκα ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες).

Σίγουρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει οι παίκτες του να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και στόχος θα είναι να «χαλάσουν» τη φιέστα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής των Play Off:

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

20:00 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΑΕΚ Novasports Prime

20:00 «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα Cosmote Sport 1 

20:00 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ Novasports Prime

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης